1/11/18

PROPERAMENT: MÓN MARQUÈS, EL COMBAT DE LA MEMÒRIA


Properament, a Arbúcies projectarem el film de Juli Suárez "El combat de la memòria" centrat en les recerques de Salomó Marquès, professor emèrit, ja jubilat, de la Universitat de Girona, que continua treballant, després de més de trenta anys, en una investigació sobre l’exili dels mestres republicans.
l documental, de Julio Suarez, viatja des del sistema educatiu de la segona República Espanyola fins avui, destacant les diferències entre el sistema educatiu republicà i el sistema de la dictadura franquista, així com la repressió patida per aquests i l’exili forçós a França i Mèxic. ​Aquest document porta llum a la foscor que sempre ha existit sobre el tema de l’exili republicà, ja que com diu Mon: dels que quedaven teníem dades, però dels que van marxar no hi havia documentació, no existien.
Hem convidat el director i a Món Marquès el divendres 30 de novembre, per a què ens la presentin i participin en el fórum posterior a la projecció. Reserveu-vos-ho.
Aquest mes farà un any que vam fer l'acte de reconeixement de la dignitat i restitució de la memòria de les persones represaliades  i llurs familiars (vegeu els vídeos del marge esquerre d'aquest web), en aquesta línea organitzem dos actes, aquest que us presentem ara i un altre sobre la Querella argentina contra els crims del franquisme del qual us n'informarem properament. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada