21/5/18

SOM REPÚBLICA: COMUNICAT DE LA TFPS I CDR A LA CIUTADANIA D'ARBÚCIES


SOM REPÚBLICA Arbucienques i arbuciencs,
Aquests darrers dies hem iniciat una nova i decisiva etapa cap a la construcció de la República catalana democràtica i social.
La voluntat popular expressada inequívocament en el referèndum d’autodeterminació del dia 1 d’octubre del 2017 i ratificada en les eleccions del 21 de desembre del 2017 ha estat recollida i certificada –si més no en part- per la majoria republicana del Parlament amb la investidura del 131è president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra i la constitució del nou Govern.

A partir d’aquest moment els actors determinants de la construcció de la República  són:
-          El Govern -Consell de la República a l’exili, presidit per Carles Puigdemont i integrat  per membres de l’Assemblea de Càrrecs Electes de Catalunya (ACEC) i dels moviments socials, amb seu a Bèlgica, amb funcions i competències de coordinació estratègica de la política global de la República Catalana.
-          La Generalitat de Catalunya integrada pel Govern i el Parlament autonòmic amb tres encàrrecs bàsics: gestionar amb honradesa i eficiència els serveis públics imprescindibles per a la vida ciutadana, implementar el Procés constituent i recuperar les lleis socials anul·lades pel Tribunal Constitucional. Sempre des de l’estratègia global coordinada des del Consell de la República i el suport popular.
-          El Moviment social que ha aportat des del primer moment i seguirà aportant fins el final la legitimitat al Procés a través de totes les seves expressions organitzatives –ANC, CDR-Òmnium,…- com a garant de la seva irreversibilitat .
Aquest nou escenari no esborra els errors d’ingenuïtat ni els pecats de feblesa comesos fins avui per la majoria independentista. I no anul·larà -no ens enganyem- de manera automàtica els efectes del 155 amb l’actuació brutalment antidemocràtica de l’estat espanyol tant en l’àmbit de la repressió política i judicial - amb encausats, exiliats i presos polítics com ostatges-  com amb la retallada de l’autonomisme.
Les tres potes d’aquesta nova etapa són totes necessàries per avançar cap a la República. No podem prescindir de cap. Però n’hi ha una que és cada dia més estratègica: el Moviment social, organitzat i enfortit, com a base estructural de la legitimitat republicana.
Quan el president Puigdemont afirma que “la República ja existeix en el cap de molts catalans” o que amb el Consell de la República “ ens mourem del vell sistema de govern per a la gent a un nou sistema que es governa amb la gent” fa reconeixement explícit de la mort de la vella política i de l’imprescindible protagonisme del moviment social en aquesta nova etapa de construcció de la República catalana.
Aquesta lluita la va començar el poble i el poble la culminarà. Aquesta sentència l’ha repetida tothom mil vegades, des de dalt i des de baix, siguin quines siguin els seus posicionaments partidaris i ideològics. 
Ara és l’hora de fer-ho realitat sense ingenuïtats ni febleses.
Companyes, companys:  unitat, fermesa i compromís. Guanyarem!

Llibertat presos polítics!                                     
Visca la República Catalana! 
Arbúcies, maig del 2018




       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada