16/5/18

JORDIS, FA SET MESOS


Fa set mesos de l'empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.
El poder judicial manté en presó preventiva els líders independentistes perquè els utilitza d'ostatges en una guerra que no pot guanyar: la d’aturar una majoria social republicana que segueix creixent, com mostren les urnes. Hem votat fins a quatre vegades els últims quatre anys, i en totes quatre votacions l'opció Republicana ha guanyat clarament sobre la repressió.
Per això són presos polítics, perquè les elits de l’estat espanyol han decidit que prefereixen sacrificar la democràcia abans que negociar un referèndum. I pel camí, prefereixen humiliar aquells que li recorden les errades passades abans  d'asseure's i negociar.
I què podrien negociar?
D’entrada, l'alliberament dels presos i les preses polítics, o de forma immediata, un acostament a Catalunya, ja que l'empresonament lluny de Catalunya vulnera, entre d'altres, els drets dels infants, ja que estan creixent sense el seu pare o la seva mare.
També podrien negociar el final de la criminalització de les protestes contra la repressió, la persecució del color groc i la prohibició de portar i penjar llaços grocs.
També podrien negociar la superació del marc autonòmic de 1978 i la sentència del Constitucional de 2010, que ens condemna a tenir una llengua i unes institucions de segona divisió.
Però no ho faran, perquè ja ho han decidit. L’oligarquia de l'estat espanyol, des del franquisme, està disposada a destruir l’estat de dret, si és necessari, abans de negociar i reconèixer el dret a l'autodeterminació.
Per això ens envien la policia a agredir-nos amb armes prohibides. Per això ens envien els líders a la presó. I per això fan el ridícul a Europa.
Només l’aposta per la República ens pot garantir una via democràtica cap al respecte als drets humans, polítics i socials dels ciutadans de Catalunya. Responem a la repressió a través de la mobilització popular i la solidaritat, però també a través de la unitat de l’independentisme i la fermesa en la defensa del mandat de l’1 d’octubre i la proclamació del 27 d'octubre.
Exigim que s'arxivin totes les causes, l'alliberament dels presos i les preses polítics i el lliure retorn dels exiliats i les exiliades.
Visca la República Catalana!

I com cada dimarts, a Arbúcies hem sortit a la Plaça de la Vila clamant Llibertat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada