30/4/18

MANIFEST DE L'1 DE MAIG: ALCEM-NOS PER LA REPÚBLICA CATALANA DELS DRETS SOCIALS


Manifest: Alcem-nos per la República dels drets socials. Alcem-nos el primer de maig
Estem vivint una regressió en termes democràtics, econòmics, polítics i socials com no s’havia vist en dècades. Hem vist com una estafa en forma crisi financera ens ha portat a un empobriment generalitzat i alhora a un augment de la riquesa de les grans fortunes. Les bases que fonamenten l’actual model econòmic s’han mostrat profundament injustes per la majoria de la societat, generant una dinàmica que ha empitjorat les condicions de la vida de la majoria del poble català.
Les taxes universitàries més altes de l’estat. Nouvinguts als quals se’ls ha negat l’accés a la sanitat. Retallades en educació. Dificultats per accedir a l’habitatge, condicions laborals precàries, atur, pensions irrisòries i retallades de serveis públics són el nostre pa cada dia, i, a casa nostra, aquesta crisi socioeconòmica ha pres una altra dimensió amb la demanda, cada cop més majoritària, de construir una República socialment justa i pròspera com a solució d’aquesta crisi.
És per aquestes raons que hem decidit alçar-nos.

Alcem-nos contra el 155, perquè ja vam demostrar i seguim demostrant que volem ser sobirans.

Alcem-nos contra la precarietat, per poder tenir uns sous i unes pensions dignes.

Per reduir la jornada laboral i poder redistribuir el temps de forma justa entre l’àmbit laboral, de cures personals, socials i l’oci.

Per executar mesures per erradicar la divisió sexual del treball de forma real i efectiva.

Per acabar amb les discriminacions i desigualtats laborals de les dones: bretxa salarial, condicions laborals, sostre de vida, sexualització, assetjament sexual i per raó de sexe.

Per visibilitzar que les tasques domèstiques i de cura són també un treball i dur a terme mesures per eliminar l’existent tradició de doble jornada laboral que realitzen dones en l’àmbit públic i privat.

Alcem-nos pel procés constituent que serveixi per construir una Catalunya radicalment democràtica i socialment justa. 
Visca Catalunya i Visca la República Catalana. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada