17/4/18

LA VULNERACIÓ DELS DRETS POLÍTICS COM A ELECTORS AL SÍNDIC DE GREUGES

Instància adreçada al Síndic de Greuges amb motiu de la programació de la seva presència a ARbúcies el 16/04/2018
Dades personals... (en nom personal, representat l'ANC, TFPS, com a membre de CDR, com a militant de partit,...) EXPOSEM : 
Que considerem que s’han vulnerat els nostres drets polítics democràtics com a electors i com a ciutadans i ciutadanes.
En els darrers mesos, l'Estat espanyol ha intensificat la vulneració del drets polítics dels ciutadans i les ciutadanes de Catalunya.  Les forces de seguretat de l'Estat portaren a terme una repressió sense precedents a la voluntat dels catalans de manifestar-se lliurement sobre el futur del nostre país. Una repressió practicada a nombrosos col·legis electorals a on se celebrar el referèndum de l'1 d'octubre i sobre població que es manifestava sense cap classe de violència.
A aquesta repressió exercida l'1 d'octubre, s'hi va sumar l'excepcional desplegament de forces de seguretat i l'exhibició d'unitats militars per tot el Principal amb l'única voluntat de limitar la llibertat d'expressió de la ciutadania del país. I, també, les detencions de membres del Govern de la Generalitat que es portaren a terme els dies previs a l'1 d'octubre. Tampoc s’estan respectant els resultats de les eleccions imposades el dia 21 de desembre.

A aquesta repressió que comportà l'empresonament de líders polítics escollits democràticament i líders socials, s'hi sumà l'exili del President de la Generalitat i de quatre membres del Govern a Brussel·les i l'obertura d'investigació judicial, amb acusacions de rebel·lió, de fins a 28 persones al nostre país. Investigacions judicials que s'ha estès a activistes polítics, a membres del món de la cultura o del periodisme i a ciutadans i ciutadanes que han defensat el dret dels catalans a ser.
I una repressió que pretén condicionar el futur de les institucions del nostre país, limitant els drets polítics de diputats electes del país a exercir la presidència de la Generalitat.  Limitacions que han estat denunciades pel Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides.

A nivell local, el cap de setmana del 14 i 15 d’abril l’ANC va recollir 243 signatures demanant la intervenció del Síndic de greuges.
SOL·LICITEM
Per tot això, demanem que el Síndic de Greuges, en l'exercici de les seves funcions, denunciï i combati aquesta situació de limitació i repressió dels drets polítics del catalans i també, en concret, el menyspreu com a electors  donat que no s’ha respectat la voluntat majoritària del nostre parlament. 
Signat a Arbúcies a 16 d’abril de 2018
DESTINATARI: Sr. RAFAEL RIBÓ, SÍNDIC DE GREUGES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada