10/9/17

L'HORA DEL POBLE

 (Manifest de l’ANC per a l’11 de setembre de 2017)
Ciutadans i ciutadanes d'Arbúcies.
Estem a punt de viure una Diada que no serà com les viscudes darrerament. Enguany tenim tan a prop l'objectiu pel qual hem sortit al carrer els darrers anys que el toquem amb la punta dels dits. Inundarem els carrers de la futura capital de la República Catalana i ho farem com a ciutadans de ple dret. Ciutadans i ciutadanes que estan convocats a decidir definitivament el seu futur, plens d'il·lusió i d’esperança, sense lloc per a la por ni el dubte.

En primer lloc, volem enviar un missatge de suport incondicional a tots els perseguits judicialment per l'estat espanyol, per posar les urnes el 9N, per aprovar declaracions de suport al Parlament des dels ajuntaments, per aprovar les conclusions d'una comissió d'estudi del Parlament, per treballar en els preparatius del referèndum de l'1 d’octubre o simplement per dir que per fer una truita s'han de trencar els ous.

L'estat vol inocular la por a la nostra societat mitjançant l'atac desproporcionat als responsables polítics. I amb aquests atacs el que estan fent és perseguir la llibertat d'expressió, castigar l'exercici de la democràcia i eliminar la separació de poders. Per aquest motiu hem d'estar més units que mai. Hem de demostrar la solidaritat de la nostra societat amb els encausats.

Vam deixar clar que mai ningú no caminaria sol i ho estem demostrant. I us animem a col·laborar a la caixa de solidaritat per deixar clar que, com més fort ens ataquin, més units ens trobaran. També hem de donar suport i protegir les institucions que avui i els dies que vindran estan sota l'amenaça d'unes estructures estatals que no pensen en el benestar ni en els drets de la societat catalana. Només pensen a esclafar l'adversari polític com sigui.

Per aquest motiu celebrem la unitat amb què treballen els nostres representants al Parlament i al Govern de la Generalitat per assegurar que l'u d'octubre el poble català pugui decidir el seu futur polític malgrat les amenaces del govern espanyol i de les seves estructures hereves del franquisme.

Els propers dies cal que expliquem a tothom que el procés d'independència de Catalunya no només ha estat una revolució nacional, sinó que ha estat una revolució social i democràtica enfront d’un estat que ha utilitzat totes les vies, i les clavegueres, per sabotejar aquest canvi reclamat per la societat catalana.

La proclamació de la República Catalana és la primera pedra d'un projecte social i democràtic que cerca el progrés, la dignitat i el benestar de totes les persones que vivim en aquest país, per més diversos que siguin els nostres orígens.

Aquesta setmana el Parlament ha aprovat la Llei del referèndum d'autodeterminació i el Govern de la Generalitat l’ha convocat oficialment. També s’ha aprovat la Llei de transitorietat jurídica i fundacional de la República per blindar legalment la transició cap a la República Catalana mitjançant el procés constituent que ens permetrà decidir com volem que sigui el nou país.

Els nostres governants i la majoria absoluta parlamentària sobiranista que els dona suport no faran ni un pas enrere i el poble de Catalunya estarem a l'alçada, com ho hem estat sempre. Tots els que volen segrestar la nostra voluntat de decidir i prohibir-nos l'esperança es trobaran al davant un poble unit, alegre i combatiu, contra el qual res no podran.

Tenim l'objectiu a la punta dels dits, i el futur, el fabriquem amb les nostres mans. Agafem-lo.
Visca la República Catalana!
Assemblea Nacional Catalana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada