11/9/17

LES ENTITATS D'ARBÚCIES AL COSTAT DE LES URNES

Font fotografia
Cinquanta entitats arbucienques signem amb l'Ajuntament el manifest de suport  al referèndum d'autodeterminació i en defensa de la democràcia.
 MANIFEST 11s2017
Vivim moments excepcionals. En l'àmbit polític, en el social, en el col•lectiu Per primer cop, des de l'any 1978, un procés democràtic, pacífic i avalat per les urnes, posa en qüestió el règim sorgit, de manera tutelada i condicionada, després de 40 anys de dictadura.
La nació catalana encapçala un moviment en defensa dels drets democràtics i civils sense precedents. Un moviment que també afavorirà canvis en la qualitat democràtica a l'estat espanyol en benefici de la majoria dels seus ciutadans i ciutadanes. El punt culminant d'aquest procés tindrà lloc el proper 1 d’octubre amb la celebració del referèndum sobre el futur polític de Catalunya.
En l'àmbit arbucienc, la unitat política respecte la defensa del referèndum d'autodeterminació és sòlida i sostinguda en el temps. La tradició democràtica a Arbúcies, gaudeix de posicionaments unànimes, al llarg dels anys, en defensa del dret a decidir del poble de Catalunya. En l'àmbit cívic, les entitats arbucienques han manifestat, en moltes ocasions, la seva voluntat i compromís en defensa dels drets nacionals de Catalunya i dels drets civils que se'n deriven.
En aquest moment, tornem a fer una passa endavant i donem suport a les nostres institucions, locals i nacionals, per tal que garanteixen el dret a vot, dret fonamental en un sistema democràtic. Ens considerem radicalment demòcrates. Hem defensat sempre la participació ciutadana com una eina imprescindible d'intervenció social en les decisions públiques i comunitàries.
Considerem que el Parlament de Catalunya és el màxim dipositari de la sobirania popular al nostre país, i que les seves decisions democràtiques són legítimes i representatives de les majories socials i polítiques escollides a les urnes.
Per tot això, el proper 1 d'octubre cridem a la participació. Cridem a exercir el dret a votar com a eina de resolució de qualsevol conflicte polític o social.
 Cridem ben fort visca la democràcia!  Visca Arbúcies!
 ----------
I afegim: Independència! Visca Catalunya! Visca la nova República Catalana!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada