13/9/18

EL POBLE EMPENY PER SETÈ ANY CONSECUTIU


Imatges d'activitats fetes a Arbúcies  
o amb participació de persones arbucienques
Un any més, l'Assemblea torna a convocar la ciutadania a manifestar-se al carrer l'Onze de Setembre per mostrar l'amplíssim suport dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya a l'objectiu d'assolir la República catalana.
Però la repressió no només no ens ha aturat, sinó que ens ha donat renovades forces, perquè sabem que només la clau de la República podrà alliberar els ostatges polítics i fer que tornin els exiliats sense patir represàlies. Per això, no cedirem en la nostra lluita per assolir-la. Perquè els volem lliures i a casa, i perquè mai més cap persona torni a ser empresonada per raons polítiques.
A dalt:Participació arbucienca amb  les pancartes 
que van servir per a  Ponts per a la Llibertat

Som molt conscients dels obstacles que tenim davant, el context de repressió que estem patint per part dels aparells de l'Estat i de la violència de l'extrema dreta als carrers. En aquests darrers mesos hem estat atacats, perseguits, colpejats i citats judicialment, i hem vist com ens arrencaven els llaços, les pancartes i els domassos impunement cercant un enfrontament civil que mai i sota cap circumstància no trobaran, buscant una resposta violenta que no els regalarem pas, instigant un trencament de la cohesió que no aconseguiran.
Fa pocs dies, el President de la Generalitat ens va demanar que des d'ara fins al judici ens mobilitzéssim. Ho farem, com ho hem vingut fent fins ara. Però la majoria independentista al Parlament i el Govern també han de fer la feina que els pertoca, perquè tenen el mandat democràtic de l'1 d'octubre i han de complir amb el compromís de fer-lo efectiu. Per això també els vam votar.
És hora de recuperar la unitat d'acció i, des de la diversitat d'actors existents, traçar una nova estratègia que ens permeti fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre al més aviat possible. Ens cal que els que van proclamar la República complint el mandat del referèndum ens expliquin per quina raó no es va fer efectiu aquest mandat i com i quan el farem possible.
Tenim la majoria parlamentària per fer efectiva la República catalana; tenim una societat civil forta, preparada i mobilitzada, amb una Assemblea al davant, preparada per superar les dificultats i aconseguir l'objectiu: la independència del país. És l'hora que entre tots, junts i coordinats, salvem els obstacles que resten i fem efectiva la República catalana. 
Manifest de l'ANC llegit en el torn obert de paraules en el Ple municipal del dia 11 de setembre, en el punt de l'aprovació de la denominació Plaça 1 d'octubre. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada