25/11/09

EL SENTIT DEL 13 D: IL•LUSIÓ I ESPERANÇA


El 13 de desembre d’ enguany les persones arbucienques, majors de 16 anys podem expresar democràticament la nostra posició sobre un tema tan fonamental com és la independència de la Nació Catalana. No ho farem pas sols. Més de 705.000 veïns i veïnes de 163 municipis d’ arreu del Principat compartiran amb nosaltres aquest exercici de democràcia.

“La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’ exercici del dret a l’ autodeterminació i la independència política, malgrat els impediments que posen els estats espanyol i francès”. (Aprovat per l’ Assemblea Nacional reunida a Arenys de Munt)

Comencem, doncs, a decidir. Ningú ens pot negar ni arrabassar aquest dret. El futur de la Nació Catalana només pot dependre de la voluntat democràtica dels seus ciutadans i ciutadanes, emparats per la legislació internacional com la Carta Fundacional de l’ ONU ( 1945) que reconeix el dret dels pobles a decidir el seu futur, a través de l’ exercici del dret a l’autodeterminació.

El 12 de desembre del 1989 el Parlament de Catalunya va deixar clar que el poble català no podia ni volia renunciar al dret a l’ autodeterminació i va reivindicar la potestat legislativa i política d’ adequar la regulació dels drets nacionals a les circumstàncies de cada moment històric.

Avui, 20 anys després, és la iniciativa popular, sense partidismes, qui assumeix la responsabilitat de tirar endavant aquest procés alliberador, des de la fermesa democràtica, la il•lusió de poble i l’ esperança d’ un futur millor per tothom. Hi ha mil raons per anar a votar el 13 D, però les podem resumir en 3 de fonamentals:

 PER DEMOCRÀCIA!
 PER DIGNITAT!
 PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS SOCIALS I NACIONALS!


Estem convençudes que el 13 D serà una gran festa cívica arreu del país! En aquesta nova etapa que encetem, recordem la paraula assenyada de Joan Fuster en dos dels seus pensaments que poden ser adients pel moment històric que vivim i complementaris pel seu contingut:

“ La llibertat és una habitud i no resulta gens fàcil d’adquirir. Només s’ adquireix amb la pràctica”

“ Tota la política que no fem nosaltres, la fan contra nosaltres”

13Desembre. Vota sobre la Independència ! que no decideixin per tu !
(Extret del butlletí núm 2)

1 comentari: