15/10/18

HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS

Frase de Companys quan el condemnaven pels fets d'octubre de l'any 1934. 


... la  sentència que més ens importa és la que pronunciï, en la seva consciència íntima, el poble que ens va designar per a què el governéssim respecte a si hem estat lleials i romàs fidels a les nostres promeses, al nostre programa, a la nostra significació, al nostre deure i a la trajectòria de la nostra vida

Manifest del CdR.

Un any més ens trobem davant del monument a Lluís Companys, l'aniversari del seu afusellament. L'aniversari del seu assassinat a mans del feixisme espanyol. El mateix feixisme que avui, 78 anys després, vol silenciar la veu d'un poble per haver exercit pacíficament i democràtica el seu dret a l'autodeterminació, el dret a decidir, a les urnes, el seu futur com a poble lliure. El mateix feixisme que ha empresonat a Jordi Cuixart, Jordi Sanchez, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Carme Forcadell, Josep Rull, Raúl Romeva, Joan Turull i Oriol Junqueres i que ha obligat a exiliar-se a Carles Puigdemon, Anna Gabriel, Toni Comín, Meritxell Serret, Marta Rovira, Lluís Puig i Clara Ponsatí. El cantant Valtònic i el membre del CDR Adri. A totes us volem a casa i en llibertat al igual que a la Tamara, també del CDR segrestada a no sortir d'Esplugues.
I mentrestant la resta, hem de fer República, fer efectiu el mandat de l'1 d'octubre i el mandat de les eleccions del 155. 
Per totes aquestes persones, privades de llibertat per el seu compromís en la defensa dels drets nacionals i socials del poble català. Per les que ja no hi són com el president Companys o Guillem Agullò, també assassinat pel feixisme espanyol. I per tota la humanitat. Per demostrar que mai ningú podrà vencer la raó. Per això exigim al govern de la Generalitat que deixi de fer autonomisme, que deixi de parlar amb aquells que no volen parlar, però que en canvi si que volen imposar. Que deixi de prioritzar els interessos de partit i que deixi d'assegurar-se la seva poltrona a canvi de no sabem ben bé què. 
L'únic camí cap a la República Catalana, és la desobediència i el carrer.
El poble hi està disposat!!!! I vosaltres, diputats i dirigents d'Erc i junts x cat??
Encara sou a temps de reprendre el camí de la unitat per defensar la sobirania popular. Aquell camí que ens portà a celebrar el referèndum de l'1 d'octubre. L'únic camí, que ens ha de permètre fer efectiva la República ja proclamada el passat 27 d'octubre.
I per acabar una cita del president Companys:
"Catalans! A lluitar, a treballar i a resistir, perquè resistir és el trionf"
Preneu-ne nota doncs i fins la victòria final!!!!
Visca la República!!!!
Visca la Terra!!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada