23/11/13

CONSELL TERRITORIAL I SECTORIAL DE L'ANC. ENDAVANT, FEM VIA CAP A LA INDEPENDÈNCIA.

TEXT COMPLERT DE LA DECLARACIÓ DE NOVEMBRE I FOTOS

Notícia a  VILAWEB, diari ARA, diari EL PUNT AVUI,  Diari de GIRONA, diari EL PERIODICO, diari LA VANGUARDIA,  LANACIODIGITAL.CAT

Extracte:
* L'objectiu de l'Assemblea Nacional Catalana és recuperar la independència política de Catalunya, mitjançant la constitució d'un estat de dret, democràtic i social. L’Assemblea Nacional Catalana ha canalitzat la força de la societat civil, que empeny cap a un horitzó nacional nou i esperançador que ens permeti construir un país millor.
* Volem un Estat català perquè, com a poble que som, hi tenim dret. Però, sobretot, el volem perquè l'entenem com una oportunitat per construir un marc propi de relacions socials, econòmiques i polítiques. Un estat al servei de les persones on els ciutadans siguin el centre de les seves polítiques públiques.
PRESA DE POSICIÓ:
1. La celebració d’una consulta sobre el futur polític de Catalunya durant l’any 2014 és irrenunciable.
2. La consulta ha de tenir lloc al més aviat possible, preferentment abans del 31 de maig de 2014.
3. La petició del Parlament de Catalunya al Congrés dels Diputats de poder organitzar la consulta no pot servir d’excusa per demorar-la. 
4. La consulta ha de tenir una sola pregunta, directa i clara, que s’ha de poder respondre de forma afirmativa o negativa, i ha de preguntar explícitament sobre la independència de Catalunya. L'Assemblea Nacional Catalana proposa la següent pregunta: “Vol que Catalunya sigui un Estat independent?”
5.  Les forces polítiques catalanes han d’actuar amb el màxim sentit de la responsabilitat i amb unitat...quan calgui, amb la formació d’un govern de concentració nacional. 
6. L’Assemblea Nacional Catalana crida, doncs, a treballar des d’ara per fer possible una candidatura d’ampli espectre sociopolític, que pugui tenir el suport del màxim nombre de forces polítiques i de moviments populars.
7. L’Assemblea Nacional Catalana seguirà amb atenció l’evolució de la situació i, si cal, convocarà noves mobilitzacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada