19/11/12

EL DIA 25N TOTHOM A VOTAR PER PODER DECIDIR INDEPENDÈNCIA I MODEL SOCIAL

VALORACIÓ DE L’ANC SOBRE LA POSICIÓ DELS PARTITS POLÍTICS
DAVANT LES ELECCIONS DEL 25 de NOVEMBRE
  1. L’ANC constata amb satisfacció que la resposta dels partits polítics al requeriment fet públic per la nostra organització el proppassat 24 d’octubre ha estat, en  termes generals, favorable a la consecució de l’Estat propi; i que aquesta posició s’ha manifestat en un ventall de formulacions concretes que van des de l’expressió d’un procés d’autodeterminació gradual cap a aquest objectiu, fins al compromís explícit a favor de la proclamació de la independència dins la pròxima legislatura.

  1. Ens congratulem pel fet que la majoria de formacions polítiques hagin reconegut que el poble de Catalunya és qui té la sobirania i assumit un dels principals objectius de l’ANC: convocatòria d’un referèndum o consulta, així com que tots ells estiguin disposats a fer-lo possible i a respectar la voluntat del poble, sigui quina sigui. No obstant, ens preocupa el fet que no hagi estat prou explicitat el tercer dels punts que proposàvem i que entenem que és tant important com els altres dos. A partir del dia 25 serà de vital importància que tots els diputats i diputades que hagin estat elegits amb el mandat de convocar un referèndum o una consulta comencin a treballar en positiu i conjuntament, fent una veritable pinya. Entenem que d’això en dependrà l’èxit del procés.

  1. Valorem molt positivament que en aquesta contesa electoral hi hagi un ventall molt ampli d’opcions que, amb diferents matisos, i accents defensin el dret a l’autodeterminació i es comprometin a fer el referèndum o una consulta. Els electors podran escollir entre diferents opcions sobiranistes aquella que s’ajusti millor a la seva opció política.

  1. Entenem que tots els vots als partits o coalicions que han manifestat el seu compromís de treballar per a l’alliberament nacional seran útils, fins i tot en el cas que alguna formació no aconsegueixi obtenir cap escó, perquè ens permetran quantificar el suport que tenen les opcions que aposten per la independència.

  1. L'ANC en el seu conjunt no dóna suport a cap partit o coalició en concret, sinó que insta a votar una o altra d’aquestes candidatures d’acord amb les apreciacions concretes que cadascú faci, en consciència, de les formulacions i dels programes explicitats per aquestes organitzacions. Cal que cadascú llegeixi atentament els programes de cada formació i decideixi, lliurement a qui dóna el seu vot.

Cap vot independentista s’ha de quedar a casa !

Independència és llibertat. Catalunya nou Estat !

Democràcia, Justícia, Llibertat, Catalunya nou Estat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada