29/7/12

LA MARXA A ARBÚCIES

MÉS FOTOS D'ARBÚCIES AL FINAL DE LA PLANA DEL WEB OFICIAL DE LA MARXA, CLICA AQUÍLa Marxa cap a la Independència ha arribat a Arbúcies el dissabte 28 de juliol a 2/4 de 6 de la a l'Avinguda dels Països Catalans, amb les seves 3 giroles (rotondes), la de les Illes, la del PaísvValencià i la de Catalunya. En un costat de l'Avinguda, entre les dues primeres hi ha el Parc de la Dona d'Aigua que va ser el punt on es van concentrar un centenar de persones i es va formar la columna de la Marxa amb, inicialment, un centenar de persona que va anar al centre de la Vila. Encapçalada per les pancartes “Un país en Marxa cap a la Independència” i “Arbúcies per la Independència”, la seguia la banda de els New Serafins i la macro senyera estelada que unes setmanes abans havia lluït a la torre de l'Homenatge del Castell de Montsoriu, seguida per una multitud de gent que s'anava afegint al darrere. En arribar a l'indret on hi havia la plantada gegantera, es van situar al darrere i van seguir la cercavila, ara acompanyats per les músiques de gralles timbals i flabiols. En passar pel començament de l'avinguda dels Països Catalans, es va fer una parada i, als compassos del Cant dels maulets interpretat pels flabiolaires del Montseny, es va hissar una estelada amb voluntat que presideixi l'entrada al centre de la Vila fins que no hi hagi la independència. L'acte es va completar amb una proclama i el cant dels segadors. La Marxa va continuar pels carrers fins arribar a la Plaça de la Vila on es va penjar l'estelada gegant a la façana de l'Ajuntament, es va assistir a la ballada dels gegants.
L'acte final va consistir en la benvinguda de l'Alcalde als marxaires, un parlament del coordinador de la Marxa a la Comarca de La Selva que va parlar en nom de l'ANC, la lectura del manifest i la signatura pública per part del màxim responsable municipal de la carta adreçada al President de la Generalitat de Catalunya que proposa l'Associació de Municipis per la Independència de la qual Arbúcies n'és membre. Els membres de la Coral Amethysta van donar el to per interpretar el cant dels Segadors, i finalment pels altaveus va sonar el Cant de la Senyera. Mentre, en un racó de la plaça, hi havia una parada on, a més de poder fer inscripcions per l'autocar per anar a la manifestació de l'11 de setembre, es recollien signatures d'adhesió i es venien samarretes i altres productes per ajudar a cobrir despeses organitzatives.

Agraïm als comapanys de Sant Hilari que ens deixessin la macro estelada i al Coordinador terrotorial Comarcal de la Selva-ANC-Marxa cap a la independència, Joaquim Llorens el seu acompanyament. Moltes gràcies a tots i totes qui ens heu ajudat a organitzar, que heu col·laborat o heu participat amb la vostra presència als actes. També agraïm la bona predisposició a les colles geganteres convidades que es van trobar amb un acte local inesperat a més de la Trobada gegantera a la qual estaven convidades.

Marxem l'11 de setembre a Barcelona! MANIFEST MARXA

PROCLAMA ACTE D’HISSAR LA SENYERA
Companyes i companys,
En un acte com aquest caldria recordar unes paraules d’en Francesc Macià en proclamar la República Catalana, “Catalans sabrem fer-nos dignes d’aquesta llibertat que ens hem donat”. Primera qüestió, la llibertat ens la poden arrabassar, però la potestat de recuperar-la sempre serà nostra, només nosaltres ens la podem retornar, ni reis, ni papes ni ningú amb un gest de gràcia no ens la pot donar perquè no és seva.
Segona qüestió, hem de saber “fer-nos dignes d’aquesta llibertat”. Terrible frase, vol dir que haurem d’estar sempre amatents, vol dir que s’han d’acabar els privilegis de castes i de religions, vol dir anar a una Catalunya en què els delinqüents ho seran independentment de si són de l’elite que mana o desgraciats; vol dir una Catalunya sense diferències de color, sexe o religió; ha de ser una Catalunya de persones honestes i treballadores, sense dropos ni xoriços, ha de ser una Catalunya sense subdits ni vassalls, una Catalunya en què ciutadants lliures puguin rebatre lleis injustes i revocar qualsevol nomenament, fins el més alt, si es demostra ser deshonest o incapaç.
Els ensenyaments dels dies que estem vivint així ens ho exigeixen.
Per una Catalunya independent de dones i homes dignes, cultes i lliures,
VISCA CATALUNYA!
VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!
VISCA ARBÚCIES!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada