1/7/12

HEM FET EL CIM, HEM OCUPAT MONTSORIU

Aquest diumenge, 1 de juliol de 2012, unes 250 persones, han pujat al turó de Montsoriu i han gaudit de Festa Major de Sant Pere organitzada pels Amics del Castell que porta el seu nom , i han participat l'acte de la Marxa cap a la Independència promogut per les seccions terrirorials de l’Assemblea Nacional Catalana de les localitats veïnes: Arbúcies, Breda, Riells i Viabrea i Sant
Hilari Sacalm.

Sota el títol “Fem un cim per la independència. Ocupació Pacífica del Castell de Montsoriu”, l’acte ha consistit en fer tres marxes sortint des de sengles municipis de la comarca de la Selva: Arbúcies, Breda i Riells i Viabrea, fins arribar al Castell de Montsoriu.

Un cop arribats al cim, s’ha fet un esmorzar popular així com visites guiades teatralitzades a la fortificació recordant tant la seva història com la de la comarca on està ubicada, en motiu del vintè aniversari de Amics del Castell de Montsoriu, que des dels seus inicis vetlla per la restauració i promoció del monument.

La part final de l’acte ha arribat quan s’ha desplegat una estel·lada de grans dimensions a la torre de l'homenatge del castell seguida per un la lectura del manifest “Marxa cap a la independència”, de l’ANC, acompanyats pels Flabiolaries del Montseny. La pluja no hapogut deslluir l'acte que ha finaltizat amb el cant dels Segadors.

L’origen, creixement i decadència del Castell de Montsoriu, el més gran en temps del major esplendor dels Països Catalans, és paral·lel al de la nostra Nació. Per aquest motiu, el sentit que tenia aquest acte és que el poble l’ocupés de manera pacífica i festiva, amb el mateix esperit que l’ANC vol que s’arribi a la independència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada