20/2/10

REUNIO COMARCAL DE LA SELVA

Reunió comarcal de les consultes sobre la independència (2ª).
La Selva, 9 de febrer del 2010 a Santa Coloma de Farners.

ACTA

Assistents: representants de les comissions organitzadores de la consulta sobre la independència de Caldes de Malavella, Riudarenes, Sils, Brunyola, Sant Hilari Sacalm, Arbúcies i Santa Coloma de Farners.

Ordre del dia: Organització comarcal. Elaboració d’una proposta d’organització comarcal a presentar al plenari comarcal de l’11 de març.

Primerament es va fer la presentació del representant de Brunyola, que volen fer la consulta el 25 d’abril.

Després es va entrar a debatre l’estructura organitzativa i quines són les feines a fer, es va comunicar que ja s’ha activat el correu electrònic propi, i es va decidir d’organitzar comissions per repartir aquestes feines. Després d’una estona de debat, es va proposar de fer 5 comissions, i es va aprovar en votació.

També es va remarcar la necessitat de fer un document, una declaració d’intencions, que reculli els objectius comuns.

I també es va decidir que era necessari proposar un nom per la coordinadora comarcal que sigui clar i que creï consens. Es va proposar el nom de “La Selva Decideix” i es va aprovar per aclamació, malgrat que alguns van demanar la votació, aquesta va ser rebutjada.

Es va decidir de nomenar un responsable de cada comissió que s’encarregui de recollir les aportacions de tothom i que elabori una proposta per escrit per la propera reunió, del 25 de febrer, en que s’acabaran de discutir les propostes a presentar al plenari de l’11 de març, i que fossin dels pobles que ja han fet la consulta, seguint el mandat de la primera assemblea. Així mateix es remarca la necessitat de triar un portaveu comarcal pel plenari nacional del Vendrell del 21 de febrer.

Es remarca la necessitat de fer actes unitaris comarcals abans del 28 de febrer, per donar el màxim de ressò possible a la consulta i es recullen propostes.

Acords:

1- El nom que es proposa per la coordinadora comarcal és “La Selva Decideix”.

2- La proposta d’organització de comissions que es va decidir presentar al plenari de l’11 de març és:

* Comissió de comunicació: s’encarregarà de portar el coreu electrònic, de transmetre les informacions a tots els pobles, a la premsa, etc. Se’n fa càrrec la Txus de St. Hilari.
* Comissió de relacions intercomarcals: s’encarregarà de contactar amb altres coordinadores comarcals, per tal de contrastar i coordinar propostes. S’apunten com coordinadores comarcals ja existents les d’Osona, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Penedès i el Vallès. Se’n fa càrrec en Quico d’Arbúcies.
* Comissió de campanya: s’encarregarà de les activitats en suport de les consultes del 28 de febrer primer, i del 25 d’abril després. Se’n fan càrrec en Manel i l’Isabel se Sils.
* Comissió d’organització i funcionament comarcal: s’encarregarà de les convocatòries, de les actes i del calendari de reunions, se’n fan càrrec els de Santa Coloma.
* Comissió d’organització nacional: contactes amb la coordinadora nacional i elaboració del full de ruta cap a la independència. Se’n fa càrrec en Xavi de St. Hilari.

3- Es proposa com a portaveu comarcal a en Lluís Ginestà.

4- Es proposa fer un acte unitari el 27 de febrer, a Santa Coloma, de suport a les consultes, consistent en la lectura de la declaració d’intencions, música i botifarrada popular.

5- Es decideix també preparar un acte institucional al consell comarcal amb els alcaldes de tots els pobles de la comarca i representats de totes les comissions organitzadores de la comarca, per forçar-los a pronunciar-se públicament sobre les consultes.

6- Es convoca la propera reunió comarcal el dijous 25 de febrer, a les 9 del vespre, a la fleca-cafeteria de Can Ferriol, a la Rambla de Sta. Coloma de Farners, amb el següent ordre del dia: seguiment de la consulta del 28F, discussió dels documents i propostes de les comissions i actes a realitzar.

1 comentari: