6/8/23

RECORREGUT DE LA MANIFESTACIÓ 11S2023 ... "VIA FORA!"

Preparem l'11S del 2023: VIA FORA!

Recorregut de la manifestació de la diada de l’11 de Setembre: quatre columnes de manifestants convergiran a la plaça del Primer d’Octubre (antiga plaça d’Espanya).

Aquestes sortiran de quatre punts simbòlics diferents de la ciutat de Barcelona: Ciutat de la Justícia, Escola Proa, Estació de Sants i Hisenda. Aquests punts són enclavaments de denúncia i reivindicació dels drets i les llibertats perdudes pel colonialisme espanyol, i representen els valors fonamentals que tindrà la República Catalana: Llibertat, Llengua, País i Sobirania

L’històric Via Fora! va servir als nostres avantpassats com a crida per sortir al carrer a lluitar per les llibertats, i ara ens ha de servir també per a una crida a la mobilització, la lluita amb les eines democràtiques, que són la nostra fortalesa.”

L’11 de Setembre ha de ser sempre “un altaveu per demostrar que el moviment està viu, activat, i que res no s’ha acabat”. Ha destacat que el Consell sempre està a favor de trobades transversals que busquin espais d’unitat i que la mobilització de la Diada ha de servir també per fer valdre la lluita i les victòries des de l’exili.

La manifestació de l’11 de Setembre reitera el compromís de Catalunya amb la independència i la defensa dels seus valors fonamentals.  Aprofitant la presidència espanyola del Consell d’Europa d’aquest segon semestre de l’any: “volem alçar la veu per fer arribar a Europa que Catalunya és una nació no reconeguda dins l’Estat espanyol i reprimida, i que lluitem en pau, amb eines democràtiques, i demanant respecte als drets fonamentals i els tractats internacionals per aconseguir el dret a l’autodeterminació i a la independència, per poder prendre les nostres decisions lliurement.” S’insta Europa a reconèixer aquesta determinació, tot reclamant més responsabilitat política en tractar el conflicte català, deixar de banda el tractament d’“assumpte intern” i demanar una postura clara per fer front a la repressió política, judicial i lingüística de l’Estat espanyol. 

Després del fracàs del diàleg amb Espanya, cal que la ciutadania prengui les regnes i torni a la confrontació i a l’embat.

Via Fora! Tothom al carrer per defensar les nostres llibertats i la independència de Catalunya!

El recorregut, en detall

La Columna Llibertat, inici Ciutat de la justícia,  simbolitza el rebuig al poder i la imposició de la justícia espanyola a Catalunya.

La Columna Llengua i cultura, inici Escola Proa amb l’objectiu de preservar i promoure la llengua i la cultura catalanes. 

La Columna País, inici la plaça dels Països Catalans de Sans,  denunciarà la maltractada infraestructura i l’infrafinançament per part de l’Estat espanyol.

Finalment, la Columna Sobirania, inici a la delegació de l’Agència espanyola d’Administració Tributària per posar de manifest l’espoli fiscal que pateix Catalunya per part d’Espanya. Aquesta marxa també defensarà, entre altres, la independència econòmica, la terra i la pagesia. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada