16/4/23

CELEBRACIÓ DEL 92è ANIVERSARI DE PROCLAMACIÓ DE LA REPÚBLICA CATALANA

La Comissió 1 d'Octubre d'Arbúcies (formada per les associacions ANC, CLxR, Òmnium i els partits amb representació municipal CUP, Entesa i ERC) ha organitzat l'acte de commemoració del 92è aniversari que recorda quan el Francesc Macià va sortir al balcó de la plaça de Sant Jaume de Barcelona  per proclamar la República Catalana després de que els republicans guanyessin les eleccions municipals. Una proclama que va aigualir-se tres dies després en acceptar  que la República proclamada a l'Estat 

Els actes van ser els següents:

Presentació i parlament de Toni Strubell i Trueta que va explicar fets que els seu avi, el Dr. Trueta li va explicar a més d'encoratjar tothom a continuar la lluita que un dia ens portarà a la República. Un dia pot passar que uns fets puguin tombar la monarquia ... amb la diferència que "no s'ha des penjar el telèfon quan Madrid truqui".

Després del cant de Els segadors, bona part dels assitents van anar a la Nova Llar de Jubilats a compartir un sopar república, complementat amb un passi de diapositives recordar accions de Macià i al final un debat sobre el camí vers la independència.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada