24/9/21

DETENCIÓ IL·LEGAL DEL PRESIDENT PUIGDEMONT

Avui, aquest vespre, els catalans hem estat convocats davant del ajuntaments per demostrar el suport al President Puigdemont que ha estat detingut a l'Alguer i per denunciar una vegada més la repressió de l'Estat espanyol,  aquesta vegada manipulant  la justícia italiana. Nombrosos arbuciencs i arbucienques s'han concentrat a la Plaça 1 d'octubre.

MANIFEST ANC clica aquí

COMUNICAT del Consell per la República davant la detenció del President Puigdemont a l'Alguer

La detenció del president Carles Puigdemont a Sardenya és contrària a la doctrina del Tribunal de Justícia de la Unió Europea, d'acord amb la qual l'euroordre d'octubre de 2019 que ha activat aquesta detenció està suspesa. Per tant, estem davant d'una DETENCIÓ IL·LEGAL

L'estat espanyol va reconèixer aquesta suspensió davant del Tribunal General de la UE i així ho va recollir el mateix Tribunal en la seva resolució del 30 de juliol, on s'explicitava que cap país de la UE no executaria aquesta euroordre. 

Posem en marxa tota la nostra maquinària jurídica per tal que la legalitat s'imposi davant de les maniobres del Tribunal Suprem espanyol contra el dret europeu perquè el president sigui alliberat de manera immediata. 

Per tant, per més joc brut que faci l'Estat espanyol en la seva deriva autoritària i repressiva, el camí cap a la República és, més que mai, irreversible. 

Ens convoquem tots a seguir la mobilització permanent als carrers i a les institucions i ens trobem aquest diumenge al migdia a Barcelona. Al Passeig de Gràcia amb Diagonal a les 12 h.

#PreparemNos #FreePresident #FreePuigdemont

Encara que la justícia italiana hagi deixat Puigdemont sense càrrecs, la repressió de l'Estat Espanyol continua, per això continuen les convocatòries:


ÚLTIMA HORA: MANIFESTACIÓ DEL 26 DESCONVOCADA
Dissabte 25 setembre a les 16hCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada