9/9/20

PROU IMPUNITAT A LES AGRESSIONS FEIXISTES

AGRESSIONS FEIXISTES IMPUNES


En els darrers anys, en els moments més àlgids del Procés, diverses expressions i famílies de l’unionisme van esmolar els seus unglots per agredir, desautoritzar i difamar l’independentisme.

Havien superat l’ensurt de la primera etapa, 2009-2012. La befa, en aquells moments d’independentisme incipient, era arma suficient davant d’un poble que anava descobrint –amb molt de voluntarisme– els seus drets i la necessitat de defensar-los amb totes les eines.
Els elements simbòlics foren un dels instruments que més evidenciaren aquesta voluntat ciutadana majoritària per la independència. Alguns encara enyorem –sense nostàlgia però sí amb la il·lusió de tornar-hi– els balcons d’arreu del país plens d’estelades, les vies públiques farcides de pancartes amb lemes independentistes contundents i els murs de molts racons de cada municipi transmetent els missatges de les campanyes dels diversos actors, defensors i impulsors de la independència.

El sector més radicalitzat de l’unionisme –feixisme en estat latent– va adonar-se, finalment, que el Procés si més no al carrer anava de veres. Calia, doncs, robar literalment als independentistes aquests elements propagandístics. Els van dotar de recursos econòmics i organització suficient, s’emparaven en la nocturnitat... I, sobretot, aprofitaven la tolerància –implícita o explícita– del govern i cossos d’ordre públic de l’estat espanyol.
Les seves actuacions s’accentuen, sempre, unes quantes setmanes o dies abans d’alguna celebració o acte reivindicatiu independentista.

En els darrers anys les ràtzies feixistes han atacat espais municipals, vies públiques i indrets particulars.

En fa dos, en torn de les dates posteriors al referèndum de l’1 d’octubre, un escamot feixista de més de vuit persones van robar totes les pancartes que hi havia a la vila d’Arbúcies, exceptuant la del balcó de l’Ajuntament. Un militant independentista va enxampar-los a la plaça de la vila amb escales i eines específiques per fer la “feina”.

Malgrat les amenaces que va rebre, el company va fotografiar el grup en plena feina i també els seus vehicles. 


El company ho denuncià a la policia municipal que va aconseguir identificar quatre o cinc dels facinerosos. La policia, incomprensiblement, no va fer cap registre als seus vehicles. Evidentment, les persones i entitats afectades van presentar denúncia formal d’aquesta atemptat feixista. Han passat uns quants anys i encara esperem resposta. Per contra, vam haver d’empassar-nos la humiliació de contemplar a les xarxes socials el nostre material robat juntament amb una munió de pancartes també sostretes a d’altres municipis.
La setmana passada la ràtzia feixista per la comarca de La Selva ha estat de nou generalitzada. Aquest cop reivindicada per l’autoanomenat “Grupo de Aprendices Limpiadores”.

A Arbúcies han estat assaltats tres espais públics: l’antiga Casa de la Vila, les arcades de la Plaça i la parada d’autobusos.

Amb ràbia i frustració, hem hagut de contemplar –via telemàtica– l’exposició dels “trofeus” robats a la comarca de La Selva, entre els quals hi ha quatre pancartes d’Arbúcies: una de República Catalana, dues dels presos i una reclamant l’amnistia.

Ens preguntem si quedarà de nou impune aquesta ràtzia dels feixistes i la seva exhibició provocadora dels “trofeus” independentistes robats.
Per part de les autoritats, no actuar en resposta a aquestes accions antidemocràtiques i delictives és alimentar la bèstia!

És per això que exigim a les institucions catalanes el compliment de les seves obligacions en defensa de la convivència ciutadana i el manteniment de l’ordre públic.

Pel que fa al Moviment Social Organitzat convidem a totes les organitzacions i entitats afectades per aquests atacs a organitzar-nos amb coordinació i unitat per plantar cara a aquesta agressió feixista.
Jaume Soler i Pastells
Coordinador de l’Assemblea de Base d’Arbúcies de l’ANC

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada