5/3/19

MANIFEST DE SUPORT A LA VAGA 8M DE LA SECTORIAL DE DONES ANC

Començàvem el manifest de l’any 2018 dient Juntes som més! i enguany cal tornar-ho a dir si cal amb més força. Aquest 8 de març les dones omplirem els carrers i un cop més la nostra serà una vaga laboral, de cures, de consum i estudiantil. Per aturar-ho tot i dir prou.
Des de la sectorial Dones ANC animem a totes a sumar-nos a la mobilització internacional de la vaga per reivindicar i fer visibles les diferències salarials i de pensions, la precarietat laboral amb salaris minsos, dobles jornades reduïdes o parcials, l’explotació laboral de moltes dones que treballem en els sectors treball domèstic, de cures i reproducció social, les violències masclistes que patim només pel fet de ser dones (31 dones assassinades l’any passat als Països Catalans)*, les mancances del finançament dels serveis públics d’educació, sanitat i dependència que acabem sostenint les dones majoritàriament, la poca representació de dones en tots els àmbits de decisió i representació: on són les dones en els mitjans de comunicació, en els governs de les institucions i consells d’àmbits econòmics i socials i culturals? Aquest 8 de març des de la sectorial Dones ANC animem a totes a sumar-nos a la vaga per denunciar la vulneració de drets i llibertats fonamentals que patim com a ciutadanes per part de l’estat espanyol i la seva justícia que no dubta en deixar violadors en llibertat i privar-ne a representants del Parlament de Catalunya i de la societat civil catalana mantenint-los com a ostatges.
Per aconseguir una vida lliure de violències cal actuar en tots els àmbits de la nostra vida. A Catalunya per exercir el dret d’autodeterminació l’1 d’octubre, estem patint la repressió política de l’estat espanyol que polititza la justícia i criminalitza les persones per les seves idees. Les feministes sempre hem estat compromeses amb les llibertats i en la defensa dels drets i les llibertats dels pobles. Rebutgem la criminalització de les accions noviolentes de protesta social i reivindicació política. Denunciem la justícia patriarcal, hereva del franquisme, que ha empresonat, imputat i encausat dones, independentistes, republicanes, anarquistes o sense adscripció política sense que hagin comès cap delicte. Exigim la llibertat de les preses polítiques, les exiliades i les encausades i la fi de tots els processos judicials oberts que vulneren drets polítics i socials de les represaliades, així com la llibertat de totes les dones injustament empresonades. I denunciem les condicions de les presons on les preses polítiques estan doblement afectades pel fet de ser dones: privades de llibertat en unes presons pensades per a reclusos homes, que no aborden la perspectiva de gènere ni s’adapten a les necessitats de les dones.
Un país no pot esdevenir lliure, si les dones no som lliures. 
Dones lliures en territoris lliures!
Ens volem totes lliures, vives i amb vides dignes
Com ja vàrem fer el 21 de febrer, aquest 8 de març tornarem a fer vaga perquè: l’autodeterminació és un dret. Votar no és delicte! Ens jutgen a totes. Prou repressió. Cap dona en l’oblit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada