28/12/16

MANIFEST: LLIBERTAT JOAN COMA

Suports a Joan Coma de Puigdemont, Junqueras, Forcadell, Fernàndez, Domènech… detingut per ordre de l’Audiència espanyola VILAWEBhttp://www.vilaweb.cat/noticies/junqueras-forcadell-david-fernandez-domenech-suport-a-joan-coma-detingut-per-ordre-de-laudiencia-espanyola/

...:EL FUTUR DEL NOSTRE POBLE NO EL DECIDIRÀ CAP TRIBUNAL: NI UN PAS ENRERE

Llibertats, Solidaritat i Democràcia no són en aquests moments paraules buides, ni expressions retòriques. Llibertats, Solidaritat i Democràcia són conceptes plens de vigor, de força i d´unitat en defensa de la convivència política, i per denunciar l’autoritarisme d’un estat que pretén anul·lar la representativitat ciutadana en voler condemnar la llibertat d´expressió política dels regidors en el ple municipal.

En Joan Coma té tota la llibertat de triar el camí per mantenir les seves conviccions, tot obeint la seva consciència i complint el compromís democràtic pel qual va ser escollit. Ho respectem i ens hi solidaritzem. D´altres triaran altres camins per defensar les llibertats i la democràcia, i també ho respectem i ens hi solidaritzem. Aquesta solidaritat amb tots i totes, per part nostra, ens portarà cap a una complicitat cada dia més forta per defensar les llibertats i la democràcia. Podran atemptar contra les individualitats, però no podran trencar aquesta complicitat si tenim la capacitat d´anar-la construint.

Volem que tothom qui es mobilitzi en defensa de la llibertat d´expressió –i totes les llibertats amenaçades-, la solidaritat i la democràcia se senti representat per aquest manifest, sigui quin sigui el seu pensament polític o sigui quina sigui la seva filiació partidista. No obstant, sí que volem que aquest manifest sigui una incomoditat per a aquells anti-demòcrates que volen fer passar pels tribunals la representació de la ciutadania, i que es neguen a que es vulgui construir el futur d’una Catalunya justa segons la voluntat de la seva població.

Els enemics de les llibertats i de la democràcia no estan entre els que som demòcrates, no els hi busqueu, ni intenteu culpabilitzar ningú. Els contraris a les llibertats i a la democràcia són aquells qui, emparant-se en tribunals que s´han tornat agents polítics i de poder, no de justícia, volen minvar els nostres drets i la representativitat del nostre poble.

En aquests moments volem recordar les pròpies paraules d´en Joan Coma, que va escriure que “passi el que passi, mantinguem la calma, practiquem la no-violència que hem après de la desobediència civil pacífica i resistent, i somriem perquè si són capaços de fer el que estan fent, de recórrer a tics inquisitorials i vies excepcionals, és perquè ja saben que democràticament ho tenen tot perdut.”

El futur del nostre poble no el decidirà cap tribunal. El futur del nostre poble el decidirem tots i totes.

Solidaritat Joan, som al teu costat i no caminaràs sol.

Solidaritat a totes i a tots els qui en aquests moments la justícia us converteix en perseguits polítics. Som al vostre costat i no caminareu sols.

I solidaritat entre nosaltres, que defensem les llibertats i la democràcia. Caminem ben de costat i no estarem mai sols.

Joan, et volem lliure, et volem a casa i et volem a l´ajuntament de Vic representant a qui t’ha escollit democràticament.

Visca les llibertats, Catalunya i els Països Catalans!

Vic, 27 de desembre de 2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada