3/8/16

LA MARXA SOM LLIURA AL PARLAMENT LES IDEES RECOLLIDES SOBRE UN NOU PAÍS

ENLLAÇ A NOTÍCIA DE NACIODIGITAL
Web Marxa Som
La Marxa Som, la caminada popular que ha recorregut a peu Catalunya per promoure un nou model de democràcia participativa, va entregar aquest diumenge - al punt central de Montserrat- les conclusions recollides arreu del territori als membres del Parlament de Catalunya Adriana Delgado, Chakir El-Homrani i Gabriela Serra. La iniciativa, que va començar de manera paral·lela a quatre municipis ha sumat més de 40 dies de Marxa i s’ha aturat a més d’un centenar de pobles i ciutats, involucrant gairebé 200 entitats i ajuntaments d'arreu del territori. El seu pas per Arbúcies va ser el 13 i  14 de juliol.
Així, mitjançant les quatre columnes simultànies, la Marxa Som ha recorregut totes les comarques catalanes amb diferents activitats, entre caminades, actes en favor de la democràcia participativa, lectures del manifest, recollida d’adhesions, i assemblees deliberatives per recollir les conclusions dels diferents municipis. A més, molts dels indrets que ha recorregut la Marxa Som han acollit espectacles lúdics i culturals protagonitzats per les mateixes entitats col·laboradores, com cercaviles de gegants, actuacions castelleres, concerts , audicions de sardanes o recitals de poesia.
Un estat del poble

Tots els ponents de l’acte de clausura de la Marxa van estar d’acord en la necessitat d’aprofundir en els mecanismes d’empoderament dels ciutadans i de la societat civil a l’hora de poder opinar sobre les qüestions que els afecten. En concret, Lluís Planas, portaveu de La Marxa Som, engegava l’acte reconeixent que “ningú no vol un estat nou que sigui com l’espanyol o el francès”. Al seu torn, Teresa Forcades va mencionar la importància de corresponsabilitzar cada ciutadà de les decisions que s'han de prendre com a societat. Martí Olivella, del Parlament Ciutadà, va ressaltar que “totes les constitucions es refereixen al dret dels ciutadans a exercir la seva sobirania directament i no només mitjançant representants polítics”, i va reivindicar aquesta opció. Per la seva banda, David Fernàndez va voler destacar els espais de la societat civil on ja es practica l’assemblearisme de petit format, com ara entitats veïnals o civíques, i va reclamar traslladar aquests mecanismes a altres àmbits. Finalment, Jordi Cuixart va insistir en la importància de les mobilitzacions ciutadanes com La Marxa Som i les entitats de la societat civil, ja que segons ell, garanteixen el control de la ciutadania sobre el rumb que pren la societat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada