15/10/14

HOMENATGE A LLUÍS COMPANYS AMB MOTIU DEL 74è ANIVERSARI DEL SEU AFUSELLAMENT


L'acte unitari d'homenatge ha tingut lloc davant del monument a Lluís Companys situat a als jardins que porten el seu nom i ha consistit en la lectura d'un manifest en forma de carta adreçada al President màrtir, una ofrena floral i el cant de Els Segadors.
Foto Emma G.B.


Molt Honorable President de la Generalitat de Catalunya Sr. Lluís Companys i Jover,
Permeteu-nos molestar la vostra pau, però no sabem si esteu al corrent de què passa per aquí baix. I creiem que us agradarà sentir-ho.
Poques coses han canviat. La ferum que fa el feixisme, vós la coneixeu prou,malgrat tones i tones de perfum que hi han abocat els feixistes, segueix la seva fortor. Seguim tenint lerrouxisme, botiflers, quinta columnistes i tota mena de paràsits. I també Europa està ara en mans de països que tenen com a objectiu estar al servei de les elits econòmiques dominants - sembla que no els importaria gaire un nou Comitè de No Intervenció–i a l’hora de la veritat guaitarà quèli pot significar en les votacions.I en aquest punt estem molt contents de la tasca que s’està fent per part delGovern, de les entitats cíviques i de tothom en general, que estan projectant arreu del món cultura, història i el tarannà dels catalans.Els pobles encara compten a Europa. A Catalunya TENIM EL POBLE D’EMPEUS. I fa goig veure’l. El proper 9 de novembre sortirem al carrer i anirem a votar i ho farem per expressar el nostre anhel, el nostre ferm propòsit de tornar a recuperar la nostra capacitat de governar-nos, desprès de 300 anys foscos i cruels.
I com ho estem fent?, sense por, democràticament, cercant adés i ara diàleg, amb cants als llavis i llàgrimes al cor perla nostra gent gran que no para de dir-nosafanyeu-vos que no ho arribarem a veure, perquè aquest camí ha estat molt llarg i molt dur.
Però, no volem revenja, volem justícia. Sí, ja ens ho imaginem els problemes són molts. Però nosaltres escoltant els que saben i aprenent a cada pas i a cada ensopegada, ens hem fet forts i hem après molt i per altra banda mai hem deixat de girar el cap enrere per tractar de mantenir i portar com a bandera el record dels nostres avantpassats.
Cantem cançons que vós no heu conegut. D’una d’elles volem fer-vos arribar la tornada.Estigueu on estigueu, sentireu el clam que surt dels nostres cors,EL PUEBLO UNIDO JAMÁS SERÁ VENCIDO. La cantava un germà  amb accent  xilè però  ben bé la podríeu sentir en català.EL POBLE UNIT MAI MÉS SERÀ OPRIMIT.
Recordat President, tornem a lluitar, tornem a sofrir i estem a prop de la victòria definitiva.
Companyes i companys, hem de fer que aquesta carta es converteixi en un compromís davant de tots els patriotes que som en aquest acte tan físicament, com de cor. UNITS. TOTS JUNTS EMPENYENT AMB FORÇA HO ACONSEGUIREM. PER  RESPECTE I HOMENATGE ALS QUE HI HAN DONAT LA A VIDA.
Sí, ARA ÉS L’HORA!
SOM-HI, VIA FORA ELS ADORMITS!
VISCA  ARBÚCIES!
VISCA CATALUNYA LLIURE!
VISCA ELS PAÏSOS CATALANS!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada