24/9/13

SUPORT A LA CAIXA DE RESISTÈNCIA DEL PROFESSORAT EN VAGA DE LES ILLES BALEARS

Arbúcies per la independència dóna suport al professorat en vaga de les illes pels atacs a la Llengua Catalana per part del govern del PP. Per això:
1) Us informem AQUÍ.
2) Us demanem aportacions econòmiques a la CAIXA DE RESISTÈNCIA.
3) Ens afegim al cap de setmana solidari i fem una parada al mercat de diumenge 29 per informar presencialment.

VAGA INDEFINIDA DE DOCENTS DE LES ILLES BALEARS

Arbúcies per la Independència (AxI) volem manifestar el nostre suport al professorat de les Illes Balears davant la vaga Indefinida convocada contra la política educativa i lingüística del govern Bauzà.
La vaga es fa, entre altres reivindicacions, contra el TIL (Tractament Integral de les Llengües), un programa que pretén impedir que el català sigui la llengua vehicular del sistema educatiu. La dignitat d’uns docents – directors de centre amb el suport dels seus consells escolars– que s’han negat a aplicar aquest despropòsit, ha comportat que hagin estat expedientats per la Conselleria.
Davant d’aquestes mesures que pretenen acabar amb l’ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua, volem mostrar el nostre suport total i incondicional a les companyes i companys de les Illes Balears i a les seves organitzacions.

Per això, fem una crida a la solidaritat activa amb la seva lluita, que també és la nostra, per una escola pública de qualitat i en català.
En aquest sentit volem:

1.          Informar d'aquesta situació.

2.          Recaptar fons per a la seva continuïtat fent aportacions a la

 CAIXA DE RESISTÈNCIA DE L'ASSEMBLEA DE DOCENTS

Caixa Colonya 2056 0009 74 4102003418
a nom de l'OBRA CULTURAL BALEAR


Banc Sabadell 0081 0268 24 0001564159
a nom de STEI-i / Enllaçats per la llengua
3. Animar a tots els claustres, consells escolars, entitats i plataformes a enviar escrits de suport i convocar accions de solidaritat als seus àmbits respectius d’intervenció

1 comentari:

 1. MANIFEST DE SUPORT A LA VAGA INDEFINIDA DEL PROFESSORAT DE LES ILLES BALEARS

  L'organitzacions sotasignada Arbúcies per la Independència, territorial de l'ANC (Assemblea Nacional Catalana), volem manifestar el nostre suport al professorat, a l'Assemblea de Docents i als sindicats de les Illes Balears davant la vaga Indefinida convocada contra la política educativa i lingüística del govern Bauzà.

  La convocatòria de la vaga indefinida ha estat caracteritzada per un procés intens de debat i decisió assembleària i horitzontal, amb una important participació del professorat i de nombroses xarxes, plataformes i entitats illenques per decidir quines eren les mesures més adients per plantar cara a les polítiques del govern balear, un govern que està aprovant, de manera unilateral, nombroses mesures que afecten negativament l'escola, el professorat i l'alumnat. Entre aquestes mesures hi ha totes aquelles que afecten salaris, jornada, plantilles, ràtios, jubilacions, acomiadaments... També les que afecten la concessió de beques o prestacions a l'alumnat o a les seus famílies. I, evidentment, el TIL, un programa que pretén impedir que el català siga la llengua vehicular del sistema educatiu. La dignitat d'uns docents -directors de centre amb el suport dels seus consells escolars- que s'han negat a aplicar aquest desficaci, ha comportat que hagen estat expedientats per Conselleria. Cal destacar que aquest programa, el TIL, ha estat suspès cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que el govern Bauzà ha ignorat completament amb l'aprovació d'un decret llei per la via d'urgència.

  Davant d'aquestes mesures que pretenen acabar amb l'ensenyament públic i de qualitat, deteriorar les condicions laborals del professorat i el genocidi lingüístic de la nostra llengua, volem mostrar el nostre suport total i incondicional a les companyes i companys de les Illes Balears i a les seues organitzacions. La persecució i els atacs a la llengua i cultura catalanes no s'ha produït únicament a les Illes, sinó que s'han repetit arreu dels territoris que comparteixen una mateixa llengua. Al País Valencià fa anys que milers d'alumnes no poden estudiar en valencià, i ara volen empitjorar-ho amb els programes plurilingües. Al Principat s'intenta per la via judicial tombar la immersió lingüística. I a la Franja de Ponent, volen frenar els xicotets avanços que s'hi han produït amb la derogació de la llei de llengües d'Aragó, única referència legal que hi ha al català en aquella zona, i l'invent del "LAPAO". Diferents tàctiques, la mateixa estratègia: entrebancar els processos de normalització lingüística als diferents territoris, afeblir el català i avançar en la seua desaparició.

  Per això, fem una crida a la solidaritat activa amb la seua lluita, que també és la nostra, per una escola pública de qualitat i en català. En eixe sentit acordem:

  ORGANITZAR ACTES DE SUPORT AMB LES COMPANYES I COMPANYS DE LES ILLES BALEARS QUE SERVESQUEN PER INFORMAR DE LA LLUITA I RECAPTAR FONS PER A LA SEUA CONTINUïTAT I ANIMAR A TOTS ELS CLAUSTRES, CONSELLS ESCOLARS, ENTITATS I PLATAFORMES A ENVIAR ESCRITS DE SUPORT I CONVOCAR ACCIONS DE SOLIDARITAT ALS SEUS àMBITS RESPECTIUS D'INTERVENCIó.


  Aprovat en l'Assemblea Territorial AxI-ANC a Arbúcies a 23 de setembre de 2013

  ResponElimina