3/9/12

CARTA AL SR. ARTUR MAS

Publicada al diari EL PUNT AVUI
02/09/12 02:00 - JAUME VIGAS PUJOL (ANC-AxI)
Tinc 68 anys i sempre he assumit el màxim respecte a la més alta institució del país, per això mai he fet públiques les meves divergències amb els anteriors presidents. Avui, però, hi ha en joc quelcom més important que vostè, el seu càrrec i la seva persona. Encara que sóc de l'ANC, aquesta carta és a títol propi. He viscut molt esperançat el projecte d'actes de la Diada preparat per l'ANC i amb molta alegria la unitat i adopció d'aquest projecte per part de totes les forces polítiques catalanes, tret de les autoexclusions de rigor, però amb l'inestimable i bàsic suport de CDC. De sobte, s'aixequen veus del seu govern demanant unitat: potser és que no la teníem?
Considero, i crec que això és totalment compartit per tothom, que la participació de CDC en el projecte d'estat propi és fonamental, per això no entenc aquest gir de membres del seu govern cap a una via que només pot portar divisió i enfrontaments. Caldria que ens digués molt clarament què pretén, perquè molta gent no entén què està cercant.
Què creu que passarà amb el pacte fiscal? Sempre he estat partidari del diàleg, però en aquest cas com a interlocutors vostè té persones que entenen la negociació com un signe de debilitat i que sempre l'han desvirtuat, convertint-la en monòlegs plens de prepotència; dit d'una manera clara, els va més l'estil Merkel que les negociacions, possiblement perquè es saben sense arguments. Per què creu que ara en situacions difícils serà millor que en situacions més favorables? Des del màxim respecte i demanant disculpes, li demano que doni a les seves bases la possibilitat de sumar-se a eslògans i missatges de l'ANC i que en una actitud valenta i representativa del sentiment del poble català es sumi a la Diada de l'Onze de Setembre amb una sola veu que només pot ser la independència. Demano disculpes per segona vegada, però el meu amor a Catalunya ha estat l'únic motiu per molestar-lo amb aquesta carta i empès per aquest amor, en el cas que segueixi endavant amb els seus projectes divergents per a la Diada, hauré d'acabar aquesta carta demanant a les seves bases que no escoltin cants de sirenes i que el dia 11 siguem un sol poble i una sola veu.
Arbúcies (Selva)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada