18/9/10

PARTICIPACIÓ ACTIVA DE MEMBRES DE LA TECA I ALTRES POBLES A LA COORDINADORA NACIONAL PER LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA


Aquest dissabte 18 de setembre, el local La Sala de Sant Antoni de Vilamajor s’ha omplert de representats de coordinadores locals i de comarques per reestrucutrar la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència. Ja feia temps que es demanava la creació d’una Permanent representativa i portaveus electes pel Plenari de l’Assemblea, la qual cosa s’ha accelerat amb la renúncia de l’Uriel Bertran i Anna Arqué.

La Permanent estarà formada per representatns proposats per les Coordinadores Comarcals i els portaveus electes: Lorda Marauri (coordinadora de Tarragona decideix), Jaume Soler (membre de la Taula d’Entitats Cíviques d’Arbúcies i batlle de la Vila del 1979 al 2003) i Juli Carbonell (ex-president d'Argentona pel Dret de Decidir)

Des de finals de juliol, una Gestora (CLICA ENLLAÇ), per mandat de la darrer Plenari, ha estat preparant i organitzant l’Assemblea que finalmente ha arribat a bon terme i que dóna continuitat al projecte que té com a 4 objectius els aprovats a l’Assemblea celebrat l’octubre passat a Arenys de Munt. Per això s’han posat en contacte amb el màxim nombre que han pogut de grups locals que han coordinat les consultes. Ara la tasca queda en mans de la Permanent.

Destaquem que a la gestora hi havia moltes persones de l’entorn del Montseny, a Més de Sant Antoni: Breda, Sant Hilari Sacalm i Arbúcies.
PODEU CONSULTAR ELS 4 PUNTS CLICANT A "COMENTARIS", sota la foto.

A LA FOTO veiem a Xavier Prat de Sant Hilari i Neus Masferrer de Breda, juntament amb J.M. Ximenis organitzador de la consulta a Arenys de Munt i Joan Contijoch de Sant Cugat Decideix

2 comentaris:

  1. ELS 4 OBJECTIUS

    1) Demostrar al món que la nació catalana està preparada per exercir el dret a l’autodeterminació i la independència.
    La Consulta sobre la Independència de la Nació Catalana que s’organitzarà a molts municipis de la nostra nació té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que la nostra nació està preparada per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència política, malgrat els obstacles i impediments que posa l’estat espanyol i l’estat francès.
    2) Promoure la convocatòria d’un referèndum vinculant sobre la independència.
    Quan es consideri assolit aquest primer objectiu, el Consell Plenari de la Coordinadora impulsarà la convocatòria d’un referèndum nacional d’independència amb caràcter vinculant que haurà de ser promogut per la pròpia Coordinadora, la ciutadania i pels agents socials i polítics. Si la independència fos proclamada de forma unilateral per part dels nostres representants polítics, el referèndum tindrà un caràcter ratificatori d’aquesta proclamació d’independència.
    3) Enfortir les xarxes ciutadanes que hauran de recolzar el referèndum vinculant sobre la independència.
    La Consulta sobre la Independència es fonamenta en l’autoorganització de la societat civil i en l’autoreconeixement del poble català com a nació i com a subjecte polític. Per això, les xarxes socials i ciutadanes que ara es constitueixen, o que es puguin constituir en el futur, seran la base social sobre la qual s’ha d’apuntalar i defensar democràticament el procés d’independència de la nació catalana que ara comença.
    4) Afavorir la participació popular i la democràcia directa
    Tot el procés pretén, així mateix, l’aprofundiment dels mecanismes de democràcia directa, especialment als municipis. Volem aconseguir la màxima participació popular en totes les consultes que es portin a terme.


    Aquests objectius van ser aprovats en el Consell Plenari de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència que es va celebrar el passat 24 doctubre de 2009 a la localitat d'Arenys de Munt.

    ResponElimina