15/3/10

PLENARI CONSTITUENT DE LA COORDINADORA COMARCAL LA SELVA DECIDEIX.

PLENARI COMARCAL DE LA CONSULTA SOBRE LA INDEPENDÈNCIA A LA SELVA, 11 de març del 2010, a Santa Coloma de Farners.

Assistents: representants d’Anglès, Arbúcies, Breda, Hostalric, Riells i Viabrea, Riudarenes, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Sils, Vidreres i Vilobí d’Onyar.

* Presentació i constitució de la coordinadora comarcal. Nom proposat: La Selva Decideix
La presentació va ser una mica llarga perquè ja es va entrar a debatre els motius i la conveniència de fer un coordinadora comarcal.

* Valoració dels resultats del 28F. Torn de paraules.
La valoració dels resultats per part dels pobles que han fet la consulta el 28 de febrer és bona, tant per la participació obtinguda, que va des del 16% a Riells fins al 35% a Vilobí, com per la victòria altre cop aclaparadora del sí, com a nivell organitzatiu. En general es destaquen els mateixos aspectes que el 13 de desembre, amb alguns matisos, i es destaca particularment:
- La distorsió informativa provocada pels partits polítics durant la campanya de la consulta del 28 de febrer.
- La dificultat de fer arribar la informació i promoure la participació a les urbanitzacions.
- La poca participació dels joves i dels immigrants, en general.
- El boicot dels mitjans de comunicació en general i de TV3 en particular, fent autocensura informativa, seguint consignes polítiques. En aquest cas només salvem a TV Girona.
- La bona resposta de la gent a través del contacte directe, de tu a tu, de boca a orella, en el porta a porta i en les parades dels mercats.
- Els bons resultats del vot anticipat, i la conveniència de fer-lo bé, uns quants dies, i amb prou anticipació.

* Com a motius i feines de la coordinadora comarcal s’apunten:
- Donar suport i promoure, a tots els pobles que sigui possible, la consulta del 25 d’abril.
- Promoure, conjuntament amb les altres coordinadores comarcals i locals, la celebració d’un referèndum general i vinculant sobre la independència, a tot Catalunya, que sigui el referèndum constituent de la nació catalana. La necessitat que sigui la societat civil qui forci la convocatòria d’aquest referèndum, i més davant la llei d’ILP del Parlament que sotmet al permís de l’estat la celebració de referèndums, un permís que en el cas de la independència no ens donaran mai. Concretament s’apunta la necessitat de fer una proposta de coordinació nacional de representació territorial per crear la coordinadora Catalunya decideix.
- Promoure altres consultes sobre altres temes d’interès ciutadà.
- Es recalca la necessitat de denunciar el tractament informatiu del mitjans de comunicació.
- Es considera molt important la participació a la coordinadora comarcal de tots els pobles, per l’organització, per avançar en els debats nacionals, per unificar propostes i per fer-nos sentir més.

ACORDS.

- S’aprova per aclamació la constitució de la coordinadora comarcal La Selva Decideix, que resta oberta a la participació de tots els pobles de la comarca.
- S’aprova la redacció d’un comunicat de constitució amb un primer llistat dels pobles adherits, aquest comunicat es farà públic el 25 de març, esperem fins aquest dia perquè els pobles que així ho decidiu formalitzeu la vostra adhesió.
- S’aixeca la reunió i es deixa l’aprovació del reglament per la propera convocatòria, el dilluns 29 de març a les 9 del vespre, a la biblioteca municipal de Santa Coloma de Farners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada