30/10/17

POST 27-O CALMA AMATENT


Després de la proclamació de la República, tot donant per vàlids els resultats de l'1-O i la conseqüent aplicació de  la llei de transitorietat, estem en un nou moment d'incertesa i confusió.  Com també ho estàvem abans de cada pas dels molts que portem fets.
La impaciència, nerviosisme i desconfiança d’alguns també perjudiquen els interessos que defensem. I semblen no recordar la paciència col·lectiva que ja hem tingut, i que no hem d’acabar,  la calma que ens fet falta i la confiança -que a vegades ens ha trontollat- però que hem mantingut.
Al lema presidencial de paciència, persistència i perspectiva hi hem d’afegir: unitat, confiança, fermesa, coratge, valentia, resilència, calma i pacifisme.
Aquets moment d'incertesa són aprofitats per adversaris per sembrar més dubtes, intentar la divisió i provocar reaccions negatives per als nostres interessos. Això passa des de les instàncies més altes i  els mitjans de comunicació com a internet i en els grups de Whatsupp. 
En els grups de Watsupp Defensem la República  1 i 2  molta gent ha marxat per l’abús que en fan alguns. Segurament moltes vegades amb bona intenció, però recomanem que es busquin altres vies.  Entre els dos es va sobrepassar  400. Això vol dir que si tan sols un 10% posava una emoticona, escrivia una rèplica  o penjava una foto en resposta a un comentari anterior, eren  40 entrades que es feien pesades i treien operativitat al grup perquè les notícies importants quedaven endarrerides i  la tensió efectiva disminuïa.  Ara un grup és de 180 i l’altre de 80, poc més del cinquanta per cent inicial. Si hem de fer una crida urgent, la difusió  ha minvat molt.

Per això cal recordar els objectius dels creadors dels grups (els administradors estan coordinats i amb responsabilitat a la taula de forces polítiques i socials  i al cdr).

Objectiu 1:  Fer crides quan hi ha propostes d’acció de l’ANC, Òmnium , TFPS i CDR.
Objectiu 2:  Passar informacions contrastades i seleccionades obtingudes amb mitjans fiables amb l’objectiu de mantenir  la moral alta en moments d’aparent inacció i afavorir la reflexió.

Bones pràctiques davant d’un grup Whatsapp .
-         - Llegir les crides o notícies sense respondre amb emoticones ni comentaris. La millor manera de demostrar que s’ha entès i de mostrar conformitat, en aquest casos, és no dir res, compartir amb amistats que no ho reben  i mirar d’acudir a la crida.
-        -  Si es vol fer una pregunta o aclariment, primer pensem si  podem obtenir resposta per una altra via, i si és que no, siguem breus.
-         - Si voleu fer debat, busqueu una altra via o creeu un altre grup amb aquesta finalitat. Pot ser a través de comentaris de Facebook a les planes de CDR Arbúcies o Arbúcies per la independència.
-          - Si voleu participar activament, la millor manera és assistir a reunions presencials.

      :-) Això no treu que un dia d'assoliment d'una fita no ens puguem donar una alegria, però sempre tornant a la moderació l'endemà.

Llegiu l'article sencer de Vivent Partal (Vilaweb) clicant AQUÍ


Celebrem i defensem la llibertat conquerida (ANC)

Aquest divendres vam aconseguir una gran victòria: proclamar la independència de la República Catalana. Hi hem arribat pel compromís de tantíssima gent, a les entitats, als partits, a les institucions, a tot arreu, i per la feina persistent de les assemblees territorials, sectorials i exteriors, amb l'impuls de moltíssima gent que s'ha mobilitzat com mai aquestes últimes setmanes, sobretot gent jove. Celebrem molt aquesta gran victòria, gaudim ne!

La gent de l'Assemblea estem acostumats a picar pedra i som molt conscients que ara haurem de continuar batallant, segurament més que mai. Sabem que Eslovènia va trigar sis mesos a obtenir el primer reconeixement internacional. Sabem que la lluita contra l'apartheid va passar per penalitats enormes abans de veure Nelson Mandela fora de la presó i com a president del seu país. Sabem que l'Índia va vèncer l'Imperi Britànic amb la no-violència. Sabem que la força de la gent va fer caure el Mur de Berlín.

El Govern i el Parlament de la República són els nostres representants i institucions legítims. No ho oblidem mai. Els nostres representants es juguen penes de presó altíssimes i la pèrdua de tot el seu patrimoni familiar. Per més dubtes que hagin pogut tenir --qui no en tindria?--, les seves decisions els honoren. Els farem costat per més dura que sigui la reacció que ara enceta l'estat espanyol. Mantinguem-nos serens, compromesos en el pacifisme, evitant les grans provocacions que vindran, no sucumbint a tota la propaganda que ens voldran fer empassar, donant exemple als nostres amics i veïns i família, determinats a assegurar per sempre la nostra llibertat. Confiem en nosaltres mateixos i fem pinya.

Tenim el poder de fer que el somni de la República Catalana es consolidi més cada dia que passa. La Generalitat de Catalunya va ser creada el 1359, va ser abolida el 1714, restaurada el 1931, mantinguda fins avui. Carles Puigdemont és el 130è president de la Generalitat. El president, el Govern, el Parlament, la nostra màxima institució, els intenten ara anorrear per la força, amb unes mesures il·legals que han perfumat de normalitat i constitucionalisme --però són mesures que fan la mateixa pudor autoritària de sempre. Són mesures que incompleixen la seva mateixa constitució i que, per tant, ni ells mateixos ens poden obligar a obeir https://assemblea.barcelona. Són mesures que toparan amb l'oposició democràtica de la ciutadania de la República Catalana.

Com ens va dir Moisès Broggi, tinguem fe en Catalunya!

Comunicació interna

Assemblea Nacional Catalana




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada