3/10/17

DIA 2 D'OCTUBRE. CONVOCATÒRIA DE LA TAULA PER LA DEMOCRÀCIA I ACTE D'AIGUAVIVA

CONVOCATÒRIA

Dia 2 a les 8 del matí, sentada espontània
d'alumnes de l'institut
Les entitats integrants de la Taula per la Democràcia condemnem enèrgicament la violència exercida per part de les forces de seguretat de l’estat per intentar impedir el referèndum de l’1 d’octubre.
Les actuacions policials per desallotjar violentament els milers de persones que s’han aplegat en els col·legis de Catalunya i per requisar el material per a la votació són absolutament inadmissibles i són una violació de drets civils i polítics i de la convivència de la societat catalana.  A hores d’ara ja portem més de 750 persones ferides.
Dia 2 a les 12, aturada als llocs de treball i
davant dels ajuntaments.
La Taula per la Democràcia expressa la solidaritat i l’afecte a totes les persones ferides i desitja que es recuperin ben aviat, alhora que considerem que  aquests fets mereixen una resposta contundent.

Constatem la vulneració dels drets fonamentals i les llibertats democràtiques que s’estan produint per part del Govern i els organismes de l’Estat.
Dia 2 vespre, concentració a Aiguaviva, comarques
Gironès i Selva.
Per tot això, fem una crida al conjunt de la ciutadania de Catalunya, en la seva pluralitat i diversitat, a la defensa d’un marc democràtic que tingui per principi el diàleg i no la força, la política i no l’autoritarisme, el respecte i no la intolerància. La unitat és la millor defensa de la democràcia.
Com a resposta a la greu vulneració de drets i llibertats viscuda durant el dia d’avui,
  • Convoquem a la ciutadania de Catalunya demà, dia 2, a les 12 hores, a concentrar-se davant de tots els centres de treball i davant dels ajuntaments. A Barcelona, també es farà concentració a la plaça Universitat.
  • Convoquem a tota la societat, patronals, empresaris/es, sindicats, treballadors/es, autònoms, entitats, institucions i tots i totes les ciutadanes de Catalunya a una ATURADA DE PAÍS el dimarts dia 3 d’octubre.
Fem una crida al conjunt de forces polítiques i socials de l’Estat Espanyol i d’Europa per a què facin tot allò que sigui necessari per garantir els drets fonamentals i les llibertats de la ciutadania de Catalunya.
Sortim al carrer, donem una resposta pacífica, contundent i democràtica. No tolerarem cap més agressió. Exigim la immediata retirada dels cossos policials.
ATUREM EL PAIS
CATALUNYA, UN SOL POBLE

El grup impulsor de la Taula per la Democràcia està format per 40 entitats i organitzacions, entre les quals hi ha inicialment: Assemblea Nacional Catalana; Òmnium Cultural,  l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana AELC; Casa Nostra Casa Vostra; la CECOT; la Comissió de la Dignitat; Consell Nacional de la Joventut de Catalunya; Comissions Obreres CCOO de Catalunya ;  Unió General de Treballadors UGT Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya CONFAVC; Federació d’Assemblees de Pares i Mares de Catalunya FAPAC;  LaFede.cat - Organitzacions per la Justícia Global;  PIMEC; Unió de Federacions Esportives de Catalunya UFEC; Unió General de Treballadors UGT; Unió de Pagesos;  la USOC....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada