19/10/18

PER LA REPÚBLICA


Els grups municipals de CiU, ERC i Entesa d'Arbúcies, juntament amb la Taula de Forces Polítiques i Socials d'Arbúcies integrada pel PdeCAT, ERC, la CUP, l'ANC, Òmnium Cultural i Casal Argentí d'Arbúcies presenten la moció:
PER A LA REPÚBLICA 
Introcucció (clica aquí i llegeix comentaris)
 Ara és el moment d’actuar unitàriament, sumant esforços i complicitats evitant el desànim i la confusió. 
Per tot plegat, el ple de l'Ajuntament d'Arbúcies:
  1. Reitera la condemna a les institucions de l'Estat espanyol per la deriva autoritària presa en el conflicte català que ha judicialitzat i represaliat l'independentisme català.
  1. Exigeix l'immediat alliberament dels membres del Govern de la Generalitat de Catalunya, el vicepresident Oriol Junqueras, els consellers Forn, Romeva, Rull i Turull, la consellera Bassa i la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell i de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.
  1. Exigeix el retorn sense cap mena de repressió jurídica ni política als exiliats, president Carles Puigdemont, consellers Comín i Puig, conselleres Ponsatí i Serret, Anna Gabriel i Marta Rovira.
  2. Exigeix posar fi, de forma immediata, la repressió jurídica i política contra multitud de ciutadans i ciutadanes de Catalunya acusats injustament pel simple fet d'haver defensat de forma pacífica els seus ideals.
  3. Insta la necessitat d'unitat política amb una clara voluntat transversal de tots els actors de l'independentisme polític: Govern, Parlament, partits polítics, entitats sobiranistes i altres actors. Considerem que només des de l'unitat d'actuació serà possible la consecució de la República.
  4. Demanem fer efectiu els compromisos adquirits per les forces independentistes en relació a: 1) La posada en funcionament immediat del Consell de la República. 2) L'inici del procés constituent. 3) Avançar, sense subterfugis ni vacil·lacions, cap a la República.
  5. Reafirmar la declaració de persona non grata al rei Felip VI, cap de l'Estat espanyol, presa per aquest mateix Ple en tant que un any després no s'ha disculpat ni pels fets de l'1 d'octubre de 2017 ni pel discurs pronunciat el dia 3 d'octubre de 2017.
  6. Fer arribar aquesta petició al President de la Generalitat de Catalunya, MH Sr. Quim Torra, al 130è President de la Generalitat de Catalunya, MH Sr. Carles Puigdemont, al vicepresident del Govern, H Sr. Pere Aragonès, al President del Parlament de Catalunya, MH Sr. Roger Torrent, als presidents de l'ANC i Òmnium Cultural i als portaveus dels grups parlamentaris de JxCat, ERC i la CUP.  (Aprovat pel Ple municipal de 18/10/18)

1 comentari:

  1. El passat 27 d'octubre de 2017, el Parlament de Catalunya proclamava la independència de Catalunya. Culminava així un llarg camí iniciat, almenys, el setembre de 2009 amb la consulta popular a la vila d'Arenys de Mar que tres mesos després tingué ressò a Arbúcies. Des de llavors, hem tingut moltes fites importants, a la nostra vila cal destacar el 9 de novembre de 2014 i l'1 d'octubre de 2017 però també totes les eleccions celebrades que han demostrat una nítida voluntat del poble d'Arbúcies a l'assoliment de la República catalana.
    Malauradament però, des del passat 27 d'octubre, el poble de Catalunya ha hagut de fer front a un repressió salvatge i sense fre del Gobierno de la Monarquia española cap a les institucions i al poble de Catalunya. Primer, amb l'aplicació de l'article 155 amb què se suspengué l'autonomia de Catalunya. Segon, amb l'empresonament dels membres del Govern de la Generalitat de Catalunya i els líders de l'ANC i Òmnium Cultural. Tercer, amb l'exili forçós de diferents membres del Govern, entre els quals hi destaca el 130è president de la Generalitat de Catalunya. Quart, la persecució de polítics, persones de la cultura, del periodisme, de l'activisme social i polític entre molts d'altres per la justícia espanyola. I, cinquè, els impediments judicials a la conformació d'un Govern i un Parlament amb plens poders, inhabilitant candidats a la presidència de la Generalitat i el lliure exercici dels diputats electes.
    Nogensmenys, un any després de l'empresonament d'en Jordi Sánchez i d'en Jordi Cuixart se'ns fa més necessari que mai recordar el mandat inequívoc que va sortir de les urnes de l'1 d'octubre. D'aquell moment fundacional de la República que malgrat les violència extrema dels cossos de seguretat de l'Estat fou una manifestació clara del poble de Catalunya en favor de la República catalana; mandat també reafirmat en les urnes el passat 21 de desembre de 2017, urnes que donaren una clara majoria parlamentària a les forces independentistes.

    ResponElimina