10/1/18

DOCENTS PER LA REPÚBLICA

D'interès per la comunitat educativa: docents, mares i pares, alumnat, ciutadania i responsables polítics...

"Hi ha dues maneres d'ensenyar: una que embruta al nen i que l'inhibeix per sempre de qualsevol curiositat intel·lectual i una altra que, incrementant les seves facultats, li infon gust pel saber, amor per la natura i entusiasme per la vida." F. Ferrer i Guàrdia

Malgrat el temps just que ens ha arribat la proposta hem cridat a concentrar-nos per donar suport a la convocatòria, i davant les dificultas de desplaçaments a altres indrets, ens hem trobat a la Plaça de la Vila. Aprofitem l'efemèride també per donar a conèixer els valors que fonamentaven el pensaments de Ferrer i Guàrdia i que inspiren en part  Docents per la República. 


WEB DOCENTS PER LA REPÚBLICA


NOTÍCIA VILAWEB: Docents per la República és mobilitza en defensa de l'escola catalana i contra la repressió 

Les concentracions, organitzades per la plataforma Docents per la República (DxR) i els Comitès de Defensa de la República (CDR Catalunya) i el suport de l'ANC, han coincidit amb l’aniversari del naixement de Francesc Ferrer i Guàrdia, destacat pedagog impulsor de l’Escola Moderna, acusat  i perseguit per "adoctrinar" infants en el lliurepensament. Té un memorial a Barcelona (al costat del Palau de Montjuïc)  i un altre a Brusel·les.
Ferrer i Guàrdia va ser afusellat l’octubre de 1909, acusat injustament de ser l’instigador de la Setmana Tràgica. Un dels membres de la plataforma a Osona ha destacat que un dels problemes és la mateixa autocensura dels professors, però ha afegit que cal parlar de què passa, ‘no es pot mantenir els alumnes aïllats de la realitat’.

Manifest de Docents per la República:
  • Primer, que defensem el model d'escola catalana que ha ajudat decisivament a configurar la societat actual, cohesionada i que entén la seva diversitat com una riquesa.
  • Segon, que volem continuar contribuint a l'educació dels nostres joves tal com ho hem fet fins ara.
  • Tercer, volem continuar treballant per ensenyar als alumnes uns continguts, unes capacitats i uns valors sòlids i democràtics, tots ells dins del marc dels Drets dels Infants i dels Drets Humans.
  • Quart, volem que els nostres joves puguin desenvolupar al màxim les seves capacitats, que es trobin acollits a l'escola i que esdevinguin adults cívics, feliços i lliures.
  • I per últim, i donada la situació política actual, pensem que tot això és imprescindible fer-ho en el marc de la República Catalana; un nou Estat on tothom que defensi la democràcia, la diversitat i la llibertat serà benvingut.
«Nosaltres no proposem res  més que solucions que hagin sigut  demostrades pels fets, teories ratificades per la raó i veritats confirmades per la verificació de proves. L'objecte del  nostre ensenyament és que el cervell de l'individu arribi a ser l' instrument de la seva voluntat. Volem que les veritats de la ciència brillin amb la  seva pròpia llum i il·luminin cada intel·ligència de manera  portades  a la pràctica puguin donar a la humanitat felicitat i benestar sense excloure ningú i sense privilegis odiosos.» F. Ferrer i Guàrdia


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada