23/9/24

ACTE DE LA VIGÍLIA DE LA DIADA 2024 A ARBÚCIES

La Plaça de la Vila es va omplir per assitir a l'acte del 10 de setembre, per escoltar l'actuació del Cor Lutiana i la lectura del manifest unitari amb  una representació a l'escenari de totes les entitats independentistes i els partits polítics locals.

Arbucienques, arbuciencs,

1)... demà estem cridats a a tornar a sortir el carrer una vegada més. La proposta és unitària i descentralitzada. L’Assemblea, Òmnium Cultural, l’AMI, el Consell de la República, la Intersindical, el Ciemen i els CDR impulsen una gran mobilització per la Diada d’enguany. Es faran concentracions i actes a 5 ciutats amb l'objectiu de denunciar el perjudicis que patim per ser dependents de l’estat espanyol que són conseqüència de lespoliació fiscal.

2) A Barcelona recordarem que: Tenim dret a un habitatge digne i assequible. Un problema que pateix molta gent d'Arbúcies, especialment joves. Cal Trencar amb un Estat espanyol que en ha vetat les lleis que ho fomentaven.

3) A Girona, davant de la Delegació d'Economia i Hisenda, hem de ser-hi per denunciar una vegada més: L'espoli fiscal que malmet el sistema sanitari català i que només la independència és la solució per garantir-ne la qualitat. Volem recuperar serveis que teníem a la nostra població i millorar-los.

4) A Tarragona es centraran en la gestió del sistema de rodalies deficient i un corredor mediterrani que mai no arriba. El sistema ferroviari que Catalunya necessita només el pot garantir la independència. Necessitem més freqüència de trens a les estacions properes a Arbúcies.

5) A Lleida la protagonista serà la pagesia vista com una estructura d'estat de la República Catalana. Així mateix la gestió forestal tan important al Montseny i rodalies.

6) I, finalment, a Tortosa el clam serà: prou desequilibri territorial i espoli de l'aigua, allà per mitjà de transvasament per canonades i aquí hi podem afegir el transvasament per carretera. La independència també la volem per un tracte més just amb tot el país.

7)Aquests eixos també porten implícits la crítica a les pràctiques espanyolistes que pretenen ofegar la nostra llengua i cultura, unes lleis que condicionen sistema educatiu i una justícia que persegueix i empresona per la via penal causes polítiques democràticament legítimes.

8)Sí, hem de sortir del desànim i la desmobilització. Aquesta crida la fem el poble. Hem comprovat que només la mobilització popular pot aconseguir avançar i fer el camí més curt. Volem ser independents i solidaris entre i amb els altres pobles.

9)Com s'ha dit i repetit: no ens tornem a equivocar d'enemic. Els nostres partits, des del govern o des de l'oposició, estan condicionats pels poders fàctics i els interessos econòmics. Podem i hem de discrepar però hem d'evitar enfrontaments que només beneficien l'adversari. Un adversari que, sovint a través dels mitjans, de les xarxes i d'infiltrats, ha sabut crear-nos malestar, desànim i divisió.

10)Escoltem les paraules del president de l'ANC, Lluís Llach: Hi hem de ser tots, no espereu que us vinguem a buscar. Ho farem conjuntament i sense renunciar a res. Les conseqüències de la dependència no s’esperen. Tornem als carrers amb determinació i unitat.”

11) Així mateix al president d'Òmnium Cultural , Xavier Antich, que diu: Convertim la Diada Nacional de Catalunya d’enguany en una gran mobilització de país. Fem un front comú per tornar a demostrar que l’independentisme és fort, transversal, intel·ligent i madur estratègicament.”

Arbucienques i arbuciencs, ens trobarem a Girona demà 11 de setembre a la Gran Via Jaume I, davant de la Delegació d'Economia i Hisenda, a ¾ de 5 de la tarda.

Som-hi! Reactivem-nos! Sortim al carrer!. Visca el poble català i visca Catalunya!






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada