30/7/19

EL CONSELL PER LA REPÚBLICA CATALANA (CxRC) I ELS CONSELLS LOCALS DE LA REPÚBLICA CATALANA (CLdRC)



Al gener, lAssemblea Nacional Catalana (ANC) va decidir d’impulsar la creació dels Consells Locals de la República Catalana, en consonància amb el Consell per la República establert a Waterloo. En una trentena de municipis ja s'han constituït el Consell o bé s'han fet peticions per a constituir-ne un. Entre aquests municipis, destaquen Lleida, Terrassa, Vilafranca del Penedès, Berga, Olot, Banyoles, Reus, Balaguer, Flix, Cornellà del Terri, Pineda de Mar i Palamós, on a final de juliol se n'ha fet la primera presentació pública (NOTÍCIA DIARI). Seria un gran pas que a tots els indrets on van fer-se les consultes de fa uns deu anys, es constituís un CldRC. 

Consells republicans: 

a) Consell per la República Catalana (CxRC). Amb seu a Waterloo. https://consellrepublica.cat . Ara per ara la tasca de la ciutadania és inscriure's, d'alguna manera és com empadronar-se a la República i quan sigui el moment participar-hi. El nombre d'inscrits encara es considera baix i no es poden veure els seus efectes. 

b) Consell Local de la República Catalana (CLdRC). L'ANC ajuda a impulsar els CLdRC a partir de la constitució de nuclis locals. Les persones s'hi apuntarien a títol individual. 

Funcions, punts prioritaris o àrees més rellevants a treballar des dels CLdRC.

-1- Aplegar. Aconseguir ser el punt de trobada d'entitats, persones i iniciatives locals favorables a la República Catalana.
-2- Contribuir a les inscripcions al consell per la república catalana (CxRC).
-3- Ajudar a la implementació de la e-República(República digital).
-4- Fomentar la participació al Fòrum Cívic i Social a nivell local (Procés Constituent).
-5- Establir una xarxa antirepressiva de proximitat en el conjunt del territori.
-6- Incidir en la importància del consum estratègic.
-7- Vehicular la llei de memòria històrica local.
-8- Participar activament de la sobirania fiscal.

-9- Promoure la filiació a sindicats i organitzacions d'obediència nacional catalana.

No perdem mai de vista que els CLdRC HAN DE CONSTITUIR L'EINA D'APODERAMENT DE LA GENT EN ALLÒ QUE POT AVANÇAR I CREAR UNA ESTRUCTURA CIVIL NO AUTONÒMICA ON ASSENTAR LES BASES DEL NOU ESTAT.

Per això, fem una crida a totes aquelles persones que vulguin participar-hi que ens ho facin saber. Les anirem informant i farem propostes segons la seva disponibilitat. El procés pot ser lent i ple de dubtes, però hem de seguir endavant. Només avançant dissiparem dubtes. 



Ens trobaràs a la Plaça de la Vila els diumenges que hi ha la parada de l'ANC i a les concentracions dels dimarts, en els actes que organitzem i sempre a: arbucies@assemblea.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada