2/12/18

EL COMBAT DE LA MEMÒRIA I JUSTÍCIA CONTRA ELS CRIMS DEL FRANQUISME

El dia 30 en Món Marquès ens va acompanyar en la seva recerca des del sistema educatiu de la segona República Espanyola fins avui, destacant les diferències entre el sistema educatiu republicà i el sistema de la dictadura franquista, així com la repressió patida per aquests i l’exili forçós a França i Mèxic. ​Amb el documental i amb els seus comentaris va portar llum a la foscor que sempre ha existit sobre el tema de l’exili republicà, ja que com deia,  dels que quedaven teníem dades, però dels que van marxar no hi havia documentació, no existien.



La justícia argentina ha admès a tràmit la querella de la família de Gustau Muñoz, qui fou assassinat per la policia espanyola durant la Diada de 1978. La querella és contra l’estat espanyol i l’ha redactat l’advocat del Casal Argentí de Barcelona a Buenos Aires, Alejandro Nato, qui argumenta que l’assassinat és un crim de lesa humanitat i, per tant, no prescriu, i n’acusa les autoritats polítiques espanyoles i els seus autors materials". 
L'objectiu de l'acte, que anava més enllà de la información,  era presentar la possibilitat de presentar querelles de familiars de persones represaliades pel franquisme. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada