8/3/17

CAP A LA REPÚBLICA CATALANA

Arbucienques i arbuciencs,
assemblea.cat
Som a la recta final i decisiva del procés cap a la independència que culminarem ben aviat amb la proclamació de la República catalana.

L'acord de JuntsxSÍ i la CUP sobre el pressupost del Govern pee al 2017 -ratificació de la unitat d'acció de l'independentisme- ens ha situat en el punt de sortida d'aquesta darrera etapa.
Alhora la negativa del govern espanyol a acceptar un referèndum pactat, amb la dura repressió judicial contra qualsevol expressió de la nostra voluntat democràtica, ens porta inevitablement per la via de la unilateralitat.

En aquestes alçades del procés unitat i unilateralitat són les vies cap a la llibertat. Ras i curt, ara tot està a les nostres mans i no podem fallar!

En els propers mesos els nostres representants al Parlament -compromesos amb la legitimitat popular i empesos pel nostre suport- culminaran l'estructura jurídicopolítica que farà possible la proclamació de la República catalana. De llei a llei, sense buits jurídics ni dubtes polítics.

Una vegada aprovats els pressupostos el passat febrer -que incrementen la despesa social en 1.170.000.000 €-  aquest és el camí que ens queda per fer:

-març-abril: aprovació de les lleis de la Seguretat social i de la Hisenda catalana.
-març-juliol: campanya pel SÍ.
-maig-juny:  aprovació de la Llei de Transitorietat, eina fonamental per a la desconnexió
                    d'Espanya i la convocatòria del referèndum.
-setembre:   celebració del Referèndum vinculant. Un cop guanyat, immediata proclamació de
                    la República catalana i l'inici del Procés constituent*

Per arribar victoriosos al final d'aquest camí necessitem seny i fermesa. Seny, per continuar fent allò que convingui en el moment més oportú. Fermesa per no deixar-nos arrabassar els fruits de tants anys de lluita.
I, sobretot, unitat. Unitat dins del Moviment social - veritable motor d'aquesta revolució democràtica i pacífica -. Unitat entre les forces parlamentàries independentistes. Unitat entre el Moviment social i les Institucions catalanes. Només des de la unitat d'acció estratègica bastirem  un lideratge col·lectiu del Procés i aconseguirem la victòria.

Arbucienques i arbuciencs, no ho dubteu. Tenim la Llibertat al nostre abast. I l'aconseguirem democràticament, pacíficament. Aquesta és la legitimació de la nostra lluita.

I les nostres úniques armes: seny, fermesa i unitat!

Visca la República catalana!
Visca la terra!

 * L'increment de la repressió judicial de l'estat espanyol ens podria obligar a avançar la
  celebració del Referèndum vinculant per abans de l'estiu, juny o juliol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada